Marketmate 18 december

Släpp dina hjärnspöken!

Skribent: Redpill. En före detta aktiv trader av indexterminer som sedan 2018 fokuserar fullt ut på handel av crypto. Hans tidigare inlägg kan ni läsa (här).

Idag tänkte jag göra ett inlägg om vart jag tror vi är på väg i Bitcoin, men ärligt talat så har jag inte en aning, tyvärr. Det är crypto, och det kan vara väldigt labila svängningar åt alla möjliga håll som kan få en att ifrågasätta sin egen förmåga till börsen. “Vet jag verkligen vad jag sysslar med?” brukar jag oftast fråga mig själv..

Beroende på tidshorisonten i era investeringar tycker jag att man bör försöka ha en relativt neutral inställning om vart saker är på väg, fastna inte i ett perma-bull/bear tänk! Det brukar oftast bli väldigt dyrt. Lägg egot åt sidan och kolla på hur priset rör sig och varför det rör sig som det gör just då. Oavsett om jag har en klar plan för veckan kan det ändras väldigt fort, om det kommer in faktorer som jag tex inte hade räknat med kommer jag inte sitta fast i mitt tänk om vad jag tror saker ska ta vägen. Jag är väldigt snabb på att ändra min plan om jag blir motbevisad.

Men nog om det, jag har såklart ingen kristallkula om vi ska upp, ner, vänster eller höger.

Förra veckan hade vi både KPI och FOMC i USA och event som dessa spelar såklart roll oavsett om det är i crypto eller aktietrading. Bitcoin gick upp lite efter räntebeslutet men inte så mycket att vi behöver gå in mer på det.

Kollar vi dock lite lätt rent tekniskt kom vi ner till ett ”demand område” som vi snabbt vände uppåt ifrån, men vi vände nedåt igen inom några dagar. Nu ligger vi och skvalpar med liten volym fram och tillbaka bara.

Det röda strecket i mitten av profilen är VPOC eller POC (volume point of control), som visar på vart det gjorts mest volym under en given tidsperiod. Om vi går in lite mer på auction market theory, som har sin grund i att en tillgång rör sig högre och lägre pga obalanser mellan köpare och säljare tills priset hittar en plats där köpare och säljare kan vara överens om ett “fair value”, vore det rätt hälsosamt att Bitcoin letar sig ner mot VPOC.

Dock ligger detta område cirka 5k usd ner från nuvarande kurs på 42k och det kan som bekant gå väldigt fort i crypto! Orkar inte Bitcoin hålla 40k är det inte helt omöjligt med kurser ner mot 37k.Under det möter nästa lite större demand vid utbrottet runt 30k.

Som jag skrev tidigare kan jag ha en klar plan för veckan, men den kan ändras väldigt fort och oftast brukar jag varje kväll gå igenom vad som hänt under dagen för att veta om jag ska ändra min bias eller inte, likaså morgonen därefter.

Jag är väldigt kortsiktig, jag kan vända på en handflata om så vore fallet. Och jag vill tro att det har hjälpt mig väldigt mycket inom min trading, oavsett om det vore med handel av crypto, aktier eller indexterminer mm! Förmågan att kunna vara någorlunda neutral och se saker för vad de är istället för att fastna i ett enkelspårigt tänk tror jag är nyckeln till att vara en bra trader och investerare, oavsett tillgångsslag. Jag menar, hur många gånger har ni inte sett människor som gifter sig med tex en hypad aktie? Oftast slutar det tyvärr i tragedi…

Mitt tips är som sagt igen att inte fastna i en bias för hårt. Att ha conviction är bra i många fall, men det är en fin linje mellan egot och totalt kaos som ständigt ligger och lurar där.

Question everything.

//Redpill

Rekommenderat

Se alla
16 februari David Bagge
Party like it’s 99?
Fredag morgon! Även om det regnar just denna morgon i ett gråmulet Stockholm finns det ändå ett hopp om att våren…
4 februari PopeyeCharts
Längre swings i Bitcoin miners
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
12 december Marketmate
Bitcoin – En given plats i den långa portföljen
Skribent: Redpill. En före detta aktiv trader av indexterminer som sedan 2018 fokuserar fullt ut på handel av…