Marketmate 12 december

Bitcoin – En given plats i den långa portföljen

Skribent: Redpill. En före detta aktiv trader av indexterminer som sedan 2018 fokuserar fullt ut på handel av crypto. Det här är hans premiär på Marketmate och vi hoppas att se mer av Redpill framöver!

Med en ökning på över +170% YTD, har den senaste tidens rally i Bitcoin fortsatt att domineras av godkännanden av Bitcoin ETFs i USA, från tungviktare som bland annat BlackRock och Grayscale. FOMO och förhoppningar om lägre räntor har också varit en bidragande faktor.

Efter en lång tid av handel mellan 25-30k så bröt BTC äntligen ur sin range den 23 oktober. 30k till 38k på två veckor, för att sedan dra upp till 45k och när detta skrivs handlas BTC kring 43,8k.

Kikar vi på OI (open interest), som är värdet av öppna långa och korta derivatkontrakt och optioner under en given tidsperiod, så ser vi att detta mått har börjat att gå ner en del trots att BTC priset fortsätter att stiga.

Vad vi kan få ut av detta är att det fortsätter att ackumuleras på BTC spot marknaden som i runda slängar är ett positivt långsiktigt mått på BTC priset, då uppgången inte enbart har eldats på utav kortsiktiga traders på derivatmarknaden.

Antalet Bitcoins som finns på centraliserade kryptobörser har också sjunkit sedan utbrottet i oktober. Det kan tolkas som att folk hellre är långsiktig med sina coins än att spekulera med dem kortsiktigt. 

En salig blandning mellan positiv spekulation inför ETF godkännanden, kryptovalar som ackumulerar, kortsiktiga traders som får FOMO och en och annan shortsqueeze kanske kan förklara detta rally.

Jag tycker detta ser lite stretchat ut just nu, men och andra sidan gjorde jag det vid 38k också. Det är många faktorer som kan spela in, men ibland kan den mänskliga faktorn och dess känslor vara den största. Oavsett vad man tycker om krypto så tycker jag personligen att alla bör ha i alla fall en liten del krypto i sin portfölj, gör inte som Peter Schiff (IYKYK). Och om ni är långsiktiga, gör som med alla andra innehav ni äger, sprid ut era köp över tid!

//Redpill

Rekommenderat

Se alla
16 februari David Bagge
Party like it’s 99?
Fredag morgon! Även om det regnar just denna morgon i ett gråmulet Stockholm finns det ändå ett hopp om att våren…
4 februari PopeyeCharts
Längre swings i Bitcoin miners
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 december Marketmate
Släpp dina hjärnspöken!
Skribent: Redpill. En före detta aktiv trader av indexterminer som sedan 2018 fokuserar fullt ut på handel av…