David Bagge 22 april

Hedgen har spelat ut väl!

Den 28 mars postade vi en artikel med rubriken “Dags för kortsiktig hedge?“. Då handlades S&P 500-terminen på 5313 och vi höjde ett varningens finger för negativa divergenser i 4h-cartet, vilket visade på att uppgången tappade i styrka. Se blå linje nedan. Sentimentet och positioneringen var på topp och vi ansåg att en kortsiktig “wash out” på -3-5% skulle återställa det febriga sentimentet och ge en mer neutraliserad marknadspositionering.

Sedan dess har mycket hänt! AI-bolagen med Nvidia och Micro Super Computer i spetsen föll kraftigt i slutet på förra veckan och givet de stora techbolagens vikt i S&P 500 pressade deras fall samtliga index. Vi har även haft en eskalering av kriget i Mellanöstern, samt att råvaror och långräntorna fortsatt uppåt.

Terminen på S&P 500 föll som mest -6.5% från den 28 mars fram till i fredags och är nu ner -5.5%. Vi tycker således det är läge att profitera på negativa positioner (hedgar) då dessa har spelat ut väl!

Det mest troliga är nu att vi får en översåld bounce i närtid som ebbar ut kring 5150-5065. Därefter bör en sista våg nedåt ske i denna korrektionsfas. Bryts förra veckans lägsta (4962) bör nästa nedgångssekvens bilda en botten i eller ovanför stödområdet 4871-4729. Skulle dock 4729 brytas innebär det att S&P 500 tagit ut mer än 50% av uppgången från botten i november, vilket innebär att en större topp redan är inne på marknaderna. Så länge som terminen noteras över 4871-4729 finns dock riktigt goda chanser till en ny högre topp senare i sommar eller under hösten med målkurs 5700-6100!

En stod anledning till att jag anser att den stora toppen inte redan nu är inne i USA är för att vi inte sett några negativa divergenser i veckografen (se graf 2 nedan). De senaste tre viktiga topparna på S&P 500 har föregåtts av ett toppbygge som resulterat i negativa divergenser i RSI, det vill säga att uppgången tappar i styrka. Det hade vi inte vid toppen i mars i år! Det mest troliga är därför att vi kommande halvåret kommer att se en högre högsta notering, eller åtminstone besöka toppen från mars i år!

Jag kommer börja köpa indexexponering på svaghet kommande veckor!

Visste du att du kan handla ETPer dynet runt hos IG Markets med möjlighet till stop loss? Det är en mycket stor skillnad mot andra svenska nätmäklare. Dessutom tillhandahåller IG marknadens vassaste handelsplattform! Calle Söderberg, Marknadsanalytiker på IG publicerade i mars en artikel på möjligheterna hos IG, missa inte den! Som alltid, läs på innan du handlar! Hos IG handlar du Turbowarranter, vilka du kan läsa mer om i vår utbildningsdel.

Lastning…

Graf: S&P 500 terminen 4H chart

Graf: S&P 500 Weekly Chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni Emma på IG
En händelserik sommar att vänta
IG:s marknadsanalytiker Carl-Henrik Söderberg ser fram emot vad sommaren 2024 kan bjuda på. Investerare börjar…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…