David Bagge 22 april

S&P – nivåer att bevaka!

Sedan slutet på mars befinner sig världens börser i en korrektion och som mest föll S&P 500 -6.5% från toppen i mars fram till botten i fredags. Vi har i en rad artiklar belyst den elerverade positioneringen i marknaden, både från fonder, hedgefonder och inte minst CTAs och andra datastyrda modeller. De två sista av de nämnda bryr sig inte om sentiment och psykologi utan går enbart på volatilitet, trend och nivåer. CTAs har börjat minska sin exponering mot aktier, men det finns betydligt mer att sälja om inte börserna vänder upp skarpt inom kort.

På kort siktigt är börserna översålda och en översåld bounce har inletts. Den observanta läsaren noterar att vi inte erhöll några positiva divergenser vid botten i fredags (gäller även i daily perspektivet) och det mest troliga är att nuvarande bounce ebbar ut kring motståndet 5150-5065 (S&P 500 terminen) och om 4962 tas ut i nästa runda på nedsidan finns stor risk för en “final sell off” mot 4871-4729 där tidigare ATH från 2022 möter mitt i intervallet vid 4806.

När korrektionen väl är klar är min syn liksom tidigare att S&P 500 (och andra index) tar ny fart uppåt kommande månader och minst återbesöker de högsta nivåerna från mars, men troligtvis högre!

Graf: S&P 500 Future 4h chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
21 juni David Bagge
Rekordrörelser på ingång i S&P 500
Som alltid är det intressant att påminna sig själv om säsongsmönstret som vanligtvis präglar marknaderna och…
20 juni David Bagge
Amerikansk toppvarning 2.0
I lördags publicerade vi ett gäng grafer på det stretchade läget som nu råder i USA (här). Rent säsongsmässigt…
18 juni David Bagge
Buyback Blackout
Trogna besökare på Marketmate vet att vi gillar att hålla koll på perioder med Buyback Blackout, det vill säga…