David Bagge 28 March

S&P 500- Dags för kortsiktig hedge?

Riskaptiten är på topp och allt mer fler förvaltare viktar upp aktier världen över och vi börjar se en outperformance från småbolagen nu när rallyt breddats bortom AI. Samtidigt noteras rekordnivåer i penningmarknadsfonder, vilket gör att det finns möjlighet till att mer kapital söker sig in i börsen under året innan en större topp på börserna. Däremot känns det allt mer troligt med en kortsiktig “wash out” i närtid där S&P 500 kan falla 3-5% för att återställa en del av det positiva sentimentet och positioneringen i marknaden. En högst nykter rekyl som skulle ge utrymme för förnyade uppgångar in i sommaren!

Visste du att du kan handla ETPer dynet runt hos IG Markets med möjlighet till stop loss? Det är en mycket stor skillnad mot andra svenska nätmäklare. Dessutom tillhandahåller IG marknadens vassaste handelsplattform! Calle Söderberg, Marknadsanalytiker på IG skrev en artikel denna vecka om möjligheterna hos IG, missa inte den! Som alltid, läs på innan du handlar! Hos IG handlar du Turbowarranter, vilka du kan läsa mer om i vår utbildningsdel.

S&P 500 Future 4h chart (se nedan) visar på att trenden från november blir allt snävare samtidigt som vi nu har en tydlig negativ divergens i RSI. Denna indikation har de senaste månaderna lett till antingen en paus kommande dagar eller en rekyl i pris. Givet marknadens positionering kan nästa rekyl komma att bli större än de senaste månaderna, vilket kan ta terminen i S&P 500 ner mot 5100-5070. En nedgång på -4% från dagens nivå.

Lastning…

S&P 500 Future 4h chart

Rekommenderat

Se alla
15 April David Bagge
Aktuella affärscase – justering av stop losser
Börserna stiger idag på bred front efter att världens ledare uppmanat till lugn i Mellanöstern samt att amerikansk…
13 April PopeyeCharts
Uppföljning TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
10 April David Bagge
Aktuella affärscase
Med anledning av eftermiddagens stora turbulens på börserna kommer här en summering med aktuell utveckling för de…