David Bagge 22 mars

Går lång Maersk och tar stoppen i Short Volvo

Förra veckan skrev Marcus en fundamental analys på AP Möller Maesrk (här) med en långsiktig potential i aktien upp mot 18 500 dkk (dubbling av kursen). Rent tekniskt ser aktien intressant ut i både daily och weekly-perspektivet efter -60% sedan toppen 2022 och jag väljer att gå lång här med en stop loss strax under förra veckans lägsta! Notera att jag alltid skriver stop loss och målkurser baserade på kurserna i underliggande tillgång och var och av får sedan utifrån eget risk management, hävstång och risktolerans avgöra sin positionsstorlek.

Aktuell kurs: 9145 dkk

Stop loss: 8790 (-3.9%, daily close)

1a target: 9886 (+8.1%)

2a target: 11040 (+20.6%)

3de target: 12195 (+33.3%)

Förslag på produkt: MINI L APM A SG

Graf: Maersk Daily Chart

Graf: Maersk Weekly Chart

Tar stoppen i Short Volvo!

I mitt affärscase i Volvo från i måndags sattes jag en stop loss på 315.50kr. Eftersom aktien handlas väldigt nära den nivån väljer jag att ta stoppen i affärscase här. Volvo är fortfarande en short i mina ögon, men jag måste följa mina stop losser och återbesöker gärna caset längre fram igen när vi har en tidpunkt då också börsen som helhet bör stå inför en större sättning!

Förlust: -2.8%

Övriga öppna affärscase

Lång Tesla (här)

Affärsdatum: 2024-03-14, Resultat +3.6%

Lång Russell 2000 (här)

Affärsdatum: 2024-02-23, Resultat +3.0%

Lång Silver (här)

Affärsdatum: 2024-01-29, Resultat +7.5%

Senast stängda case är Lång Bitcoin, vinst +34% (här), samt dagens stängning av Volvo -2.9%.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…