David Bagge 18 mars

Går short Volvo

I torsdag lanserade jag ett köpcase på Tesla (här) och med dagens uppgång på +4% är aktien +2.8% sedan inköp. Jag behåller Tesla och stannar kvar inom fordonssektorn genom att lansera ett short case i Volvo idag!

Volvo är ett av årets stora utropstecken på den svenska börshimlen med sina +17.5% ytd. Alla jagar utdelningen på totalt 18kr som det ser ut (direkt avk 5.85%, ex dag 28 mars). Däremot måste det finnas hejd på hur mycket en aktie kan gå på kort tid och faktum är att Volvo är +30% sedan bottennoteringen vid Q4-rapporten den 26 januari. Jag ser risk för att utdelningen kan bli “dyr” med ett fall i aktien på mer än 18kr på x-dagen.

Rent tekniskt handlar aktien med negativ divergens RSI(3), stokastik börjar toppa ur och MACD noteras på extremt överköpta nivåer. Historiskt är det få gånger som aktien noteras +29% över MA200, vilket är fallet här och nu.

I veckoperspektivet har Volvo brutit upp genom den långa trendkanalen i en rörelse som ser långt ifrån hållbar ut på lång sikt. MACD har inte varit så här överköpt sedan toppen i juni 2007! Vi ska komma ihåg att detta är ett företag som tillverkar lastvagnar och inte förser världen med den senaste AI-tekniken eller producerar kraftfulla AI-chip.

Aktuell kurs: 306.5 kr

Stop loss: 315.5 kr (daily close)

Risk: -2.9%

1a target: 295 kr (+3,8%)

2a target: 280 kr (+8,7%).

Lastning…

Graf: Volvo B Daily Chart

Graf: Volvo B Weekly chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…