David Bagge 23 februari

Long Russell 2000 & Bitcoin och stänger Short DJIA

Den 12 januari publicerade jag ett short case i Dow Jones Industrial Average Index (här). Affären fick en bra start och indexet föll de kommande tre dagarna. Sedan dess har indexet tuggat uppåt och tog liksom övriga index ett ordentligt skutt uppåt igår efter att Nvidia gav förnyat bränsle till börserna. Mycket glädjande att vi stängde shorten i Nasdaq (+1,3%) under onsdagen (här). Stänger Short DJIA på effektuerad stop loss. Läs mer längre ner.

Long Russell 2000

Jag är fortfarande av vyn att OM börserna ska fortsätta uppåt “måste” rallyt att breddas bortom Tech och Cykliskt. Således tittar jag på Russell 2000 som lite krasst står på exakt samma nivå som för två år sedan. Indexet är ner -3.75% sedan toppen den 28 december och -2.7% sedan den senaste toppen som sattes i slutet av förra veckan. Indexet har gjort tre högre bottnar i år som följts av tre högre toppar. Så länge det mönstret består bör det vara en tidsfråga innan indexet på riktigt etablerar sig över toppen i tradingrangen (2016-1643) och börjar trenda uppåt.

Den som vill ha en hyggligt tajt stop loss sätter stoppen strax under förra veckans lägsta nivå (1954), medan jag väljer att ge småbolagen större utrymmer då de kan vara mycket volatila och sätter stoppen strax under 1925-nivån.

Aktuell kurs: 2010

1a target: 2092 (+4.0%)

2a target: 2161 (+7.5%)

3de target: 2287 (+13.75%)

Stop loss: 1924 (-4.3%)

Alternativ stop loss: 1952 (-2.9%)

Jag väljer att gå lång Russell 2000 via Minilong IWM SG. Hävstång 1.9x och produkten trackar iShares Russell 2000. (Disclaimer: Eftersom jag väljer att lyfta fram en viss produkt skall denna ses som “sponsrad”).

Graf: Russell 2000 Future Daily Chart

Long Bitcoin

Jag må ses som en “boomer” av en del läsare och har en förkärlek till “vanliga” bolag som verkstadsbolag, traditionella råvaror och bank. Jag skyller på att min karriär har präglat mig och visst kan jag garva i efterhand åt att jag aldrig köpte Bitcoin när jag blev introducerad för caset 2009. Men men. Jag blev i alla fall youtuber som 35-åring och försöker föryngra mig.

Fördelen med Bitcoin här är att vi har väldigt tydliga nivåer att spela. Som ni vet är tillgången väldigt volatil, så anpassa er position efter det. Nu har Bitcoin konsoliderat i 10 dagar efter det senaste trycket uppåt och det får tolkas som starkt givet rusning innan. RSI kyls nu av fint och nästa större rörelse bör komma på uppsidan i min tycke. Jag väljer att gå lång här.

Aktuell kurs (coinbase): 50 920

1a Target: 52 900 (+3.9%)

2a Target: 58 370 (+14.6%)

3de Target: 65 000 (+27.5%)

Stop loss: 48 300 (-5.1%)

Lastning…

Graf: Bitcoin Daily Chart (Coinbase)

Stängd: Short DJIA (här)

Dåvarande kurs: 37 711

Nuvarande kurs: 39 070

Stop loss: 39 050 (daily close). Effektuerades igår 22 Feb.

Förlust: -3.60%

Graf: Dow Jones Industrial Average Daily Chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…
19 maj PopeyeCharts
Uppföljning av Krypto-vågorna (ETH, BTC, SOL, LINK och AVAX)
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
20 april PopeyeCharts
Uppföljning Bitcoin, RIOT och MARA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…