PopeyeCharts 11 juni

Har PayPal (PYPL) satt botten?

Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

Har PayPal Holdings Inc (PYPL) satt botten? Det är frågan vi ska försöka besvara i dagens inlägg genom att titta på både klassiska tekniska mönster och fundamentala faktorer. Som vanligt börjar vi analysen med att titta på det övergripande för PYPL.

I veckografen nedan noteras en potentiell rundad botten i PYPL, potentiell eftersom mönstret inte bekräftas förrän PYPL bryter igenom området 102-118 med högre volymer. I ett idealt mönster följer volymnivåerna mönstret för den rundade botten: höga volymer i början av nedgången, låga volymer vid nedgångens slut och stigande volymer under uppgången. Volymnivåerna är inte så viktiga under nedgången, men det bör finnas stigande volym under uppgången och helst vid utbrottet (över 102-118).

Än så länge har vi inte sett stigande volymer i veckografen men noterar ett par faktorer som kan väcka större intresse för aktien och därmed generera stigande volymer på uppsidan närmaste veckorna/månaderna. Aktien bröt i mars 2024 igenom det nedåtlutande motståndet sedan högsta notering i mars 2022. Dessutom korsade SMA10 över SMA40 samma månad. När vi tittar på fundamenta, noterar vi i tabellen nedan betydligt bättre siffror nu jämfört med för två år sedan, och vi ser även att bolaget överraskade positivt vid senaste två kvartalsrapporterna.

Om mönstret i veckografen spelar ut som förväntat, förväntar jag mig att PYPL ser 102-118 området mot slutet av 2024 eller första halvan av 2025. Om PYPL bryter igenom det området, kan man därefter titta på 150-170 som är målområdet för den rundade botten. I den dagliga grafen nedan tittar vi på strukturen och nivåerna sedan lägsta noteringen i den rundade botten (oktober 2023).

I den dagliga grafen noteras en stigande triangel för PYPL sedan januari i år. Den stigande triangeln är ett bullish tekniskt mönster (stigande stöd, flat motstånd) som indikerar ackumulering. Köparna blir mer aggressiva och är villiga att köpa till högre priser, vilket kan leda till en potentiell breakout över motståndet runt 68. Den stigande triangeln bekräftas först när PYPL bryter igenom 68-nivån med högre volymer.

Vidare noteras SMA50 över SMA200 sedan mars i år (vilket motsvarar SMA10/SMA40 i veckografen), och vi har haft en stigande OBV sedan lägsta noteringen i oktober 2023. Det är intressant att notera att OBV bröt motståndet från mars, vilket sedan återtestades i maj och har fortsatt att stiga sedan dess. Det är möjligt att priset kommer att visa en liknande reaktion de kommande veckorna. Å andra sidan indikeras en överköpt RSI enligt StochRSI vilket innebär att PYPL kan se en pullback innan den bryter igenom 68 nivån. En eventuell pullback ner till 62.50–64.50 området kan erbjuda köpläge i PYPL, och i så fall kan en daglig stängning under SMA200 användas som en stop loss nivå. Om den stigande triangeln stämmer, kan man på kort sikt sikta på 80 området som målkurs enligt den stigande triangeln.

Lastning…

Summering PayPal Holdings Inc (PYPL):

Kortsiktigt: PYPL kan möjligtvis se en pullback inom den närmaste tiden. Ett idealt köpläge skulle vara runt 62,50–64,50, och med en daglig stängning under SMA200 som stop loss kan man kortsiktigt sikta mot 80 området på uppsidan.

Långsiktigt: På längre sikt tror jag att PYPL kan se 100–120, 150–170.

PayPal Holdings Inc släpper nästa rapport den 31/7.

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…