David Bagge 30 april

Handla när Sverige har helgstängt!

En stor fördel med IG Markets är veckor som dessa! Imorgon onsdag är det helgstängda börser i Sverige till följd av 1a maj. Det gör att även de börshandlade produkter som är noterade på NGM och NasdaqOMX är stängda. I vanliga fall kan man stå ut med att helgdagar inte är synkroniserade världen över, men just denna vecka är det räntebesked från Fed imorgon! Vill man kunna handla under detta event är det således en fördel att använda sig av IG!

Visste du att du kan handla ETPer dynet runt hos IG Markets med möjlighet till stop loss? Det är en mycket stor skillnad mot andra svenska nätmäklare. Dessutom tillhandahåller IG marknadens vassaste handelsplattform! Calle Söderberg, Marknadsanalytiker på IG publicerade i mars en artikel på möjligheterna hos IG, missa inte den! Som alltid, läs på innan du handlar! Hos IG handlar du Turbowarranter, vilka du kan läsa mer om i vår utbildningsdel.

Den 22 april publicerade vi en artikel på att hedgen i S&P 500 (här) hade spelat ut väl och terminen på S&P 500 föll -5.5% från det att den negativa positionen föreslog den 28 mars. Jag laborerar det fallet som första benen i ett större bottenbygge som inte bör vara helt klart på nedsidan. Således finns risk för ytterligare en våg nedåt in mot mitten av maj innan stark utveckling i USA perioden juni-september. Förutom räntebeskedet från Fed imorgon har vi Apples rapport efter stängning på torsdag och amerikansk sysselsättning på fredag eftermiddag. Så givetvis kan allt hända, men rent tekniskt ser den översålda bouncen mogen ut på S&P 500 och vi bör kunna förvänta oss fallande kurser mot mitten av maj.

Lastning…

Graf: S&P 500-terminen 4h-graf. Om förra veckans lägsta på 4962 ger vika möter stöd vid 4871-4729 där ATH från 2022 möter upp i mitten på 4806. Den observanta ser att vi just nu har en negativ divergens i RSI. Den som vill gå kort S&P 500 sätter en förslagsvis en stop loss strax över 5215 i terminen, alternativt strax över högsta nivån från mars på 5334 för större svängrum för att inte bli utstoppad på eventuell volatilitet på Fed-mötet. Svart linje i grafen är den tänkta riktningen och ritades in den 22 april.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni Emma på IG
En händelserik sommar att vänta
IG:s marknadsanalytiker Carl-Henrik Söderberg ser fram emot vad sommaren 2024 kan bjuda på. Investerare börjar…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…