Marketmate 13 oktober

Time in Market

Vad är Time in Market?

Time in Market hjälper dig som aktiv handlare att välja de instrument som har den bästa tiden på marknaden. Om du aktivt handlar med hävstångsprodukter under volatila prisändringar är varje sekund av betydelse. Till exempel, vid en makrohändelse kan skillnaden mellan en produkt med god tid i marknaden och en med dålig tid i marknaden vara avgörande för om din handelsdag blir framgångsrik. Om du inte kan sälja din produkt när du vill kan det leda till att en vinst omvandlas till en förlust, helt enkelt på grund av att priser saknas i den produkt du handlar. Med hjälp av vår Time in Market (TiM) värdering kan du bli guidad och undvika produkter som ofta tappar i pris. På vår warrantlista kan du se prisminskningar per dag och per vecka.

Hur fungerar det rent tekniskt?

När en börshandlad produkt inte har priser för att köpa eller sälja den, så räknas den som ”utanför marknaden”. Vårt system kollar hela tiden om produkten är utanför marknaden. Om vi upptäcker att den är utanför marknaden, så räknar vi den som ”nere”. Om den sedan återvänder till marknaden igen i nästa kontroll, så påverkar det hur länge den har varit på marknaden. Varje gång produkten är ”nere” minskar den tiden den har varit på marknaden en smula. Det ser ut ungefär så här: Första gången den är ”nere” i 2 minuter → den har varit på marknaden 99,99% av tiden. Andra gången → 99,98%, tredje gången → 99,97%, och så vidare.

Tiden som produkten är utanför marknaden sparas i upp till 7 dagar (7 x 24 x 60 minuter) för att ge den chans att återhämta sig om den hade en dålig vecka. Vi kollar bara om produkten är utanför marknaden under vanliga öppettider, och inte på helgdagar eller helger. Om vår server stängs av för underhåll påverkar det inte tiden som produkterna har varit på marknaden. När nya produkter läggs till har de vanligtvis inte köp- eller säljpriser de första timmarna. Så tiden utanför marknaden räknas bara från det ögonblick då produkten har både köp- och säljpriser och framåt.

Rekommenderat

Se alla
13 oktober Marketmate
Vad är sparade filter och hur fungerar det?
Genom vår warrantlista har du möjlighet att skapa ett konto och spara dina filter. Hur fungerar det i praktiken?…
13 oktober Marketmate
Ranking
Vad är ranking och hur kan du använda det? Rankingen på vår warrantlista är en funktion som gör det enkelt…
20 oktober David Bagge
Marknadskommentar
Det kommer inget affärscase på Dagens Analys idag. Anledningen är att jag helst letar longs, men att det kan/bör…