David Bagge 30 maj

Spännande läge i S&P 500!

Visste du att du kan handla ETPer dygnet runt hos IG Markets med möjlighet till stop loss? Det är en mycket stor skillnad mot andra svenska nätmäklare. Dessutom tillhandahåller IG marknadens vassaste handelsplattform! Calle Söderberg, Marknadsanalytiker på IG publicerade i mars en artikel på möjligheterna hos IG, missa inte den! Som alltid, läs på innan du handlar! Hos IG handlar du Turbowarranter, vilka du kan läsa mer om i vår utbildningsdel samt på IGs egna hemsida hemsida.

S&P noteras nu precis på MA(21), vilket är ett glidande medelvärde som många kortsiktiga traders handlar på. Se bli linje i grafen, medan MA(50) är markerad i rött) Som ges av grafen har MA(21) fungerat som en bra stödnivå från december och upp i april. Även om S&P 500 effektuerade ett nytt ATH så sent som för en vecka sedan noteras S&P-terminen nu återigen på exakt samma nivå som i slutet av mars. Perioden sedan dess har bjudit på minst sagt bra volatilitet och tradingmöjligheter!

Den senaste veckan är S&P ner -2% i en rörelse som hittills mest kan betraktas som en sund rekyl efter den starka uppgången från mitten av maj. Att gå lång S&P 500 på dagens nivå (5262) och använda 5190 som stop loss ger en attraktiv risk/reward, speciellt om man som jag anser att sommaren kan bli en stark börshistoria!

Aktuell kurs: 5262

Stop loss: 5190 (-1.4%)

Target: 5371 (+2% till ATH), följt av 5400 (+2.6%) och 5500 (+4.5%)

Lastning…

Graf: S&P 500 E-mini Future Daily Chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni Emma på IG
En händelserik sommar att vänta
IG:s marknadsanalytiker Carl-Henrik Söderberg ser fram emot vad sommaren 2024 kan bjuda på. Investerare börjar…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…