David Bagge 20 september

S&P 500 – Inför Fed!

Ikväll vänds världens blickar mot Fed och vad Powell signalerar om framtida räntebana och inflationsprognoser. Att oljepriset stigit +30% sedan i juni gör nog inte heller att Fed känner sig bekväma att inflationen kommer ner till deras 2 procentiga mål på kort sikt. Vi vet att den amerikanska 10-åringen återigen handlas nära årshögsta och att MOVE-index är på contrarian low (här). Således bör vi kunna se en större ränterörelse ikväll (upp eller ner) som i sin tur spiller över på börsen.

Säsongsmässigt vet vi att de kommande 10 dagarna är bland de sämsta på året. Den som missade artikeln från igår kväll på ämnet finner den (här). Om man köper S&P 500 på close den 19 september och håller positionen i 10 dagar har man förlorat -1,1% historiskt.

Fed Bear case:

Kanske frontrunnade slutet på augusti denna säsongsmässighet i år och vi har sett en avvaktande handel denna vecka inför kvällen, men vill man testa short över Fed gör man det med en stopp loss4540 (1,1% risk) eller 4567 (förra veckans högsta med 1,7% risk).

Lastning…

Fed Bull case:

Den vill köpa inför Fed med tro att när väl denna ”eventrisk” är över kommer börserna att gå upp oavsett eller med förhoppningen att Fed är mjuka i tonen gör såklart det. Det enda vi vet är att börserna troligtvis kommer röra sig kraftigt kommande dagar! Även här sätter man en tajt stopp loss 4434 (lägsta från 7de sept med 1,25% risk).

S&P 500 Future 4H chart

Rekommenderat

Se alla
9 februari Marketmate
Inflation och skuldsättning i fokus!
Skribent: Streiff är tillbaka med sin andra gästkrönika på Marketmate! Hans debutkrönika från den 12 januari…
2 februari David Bagge
Repo-marknaden torkar upp snabbt nu – ”emergency cut” innan mars?
Igår publicerade vi ett viktigt inlägg på situationen inom amerikanska banker (här) och förra veckan startade vi…
Fed
1 februari David Bagge
QE pga förnyad bankkris runt hörnet?
Förra fredagen publicerade vi ett mycket viktigt inlägg som Dagens graf och som handlade om att Fed nu avslutar…