David Bagge 18 september

10-åringen – Håll i hatten!

Den amerikanska 10-åringen handlas på nytt kring årshögsta nivåer inför onsdagens Fed-besked. Dagens rörelse ser hittills ut som en ”shooting star” och således en false break-out, men med både Fed och BoJ i antågande denna vecka är det för tidigt att läsa in något i rörelsen enligt mig. Skulle vi få ett tydligt brott över 4.33/4.36% senare i veckan finns en överhängande risk att vi ser en ganska snabb uppgång mot 4.75%/5.00% in mot början av Q4. En sådan rörelse skulle troligtvis leda till hyfsad stor ”cross asset volatility” på marknaderna.

En första säljsignal ges under 4.21% som är förra veckans lägsta nivå och ett brott under 4.09/4.00% ger att räntetoppen är satt i den långa ändan.

Notera även att MOVE-index (volatiliteten på räntemarknaden) återigen är nere på årslägsta nivåer. Allt verkar lugnt och fint. För lugnt? Kanske är det just då som vi får en större ränterörelse, upp eller ner? Fed kan mycket väl vara katalysatorn för rörelsen! Håll i hatten och senare i veckan vet vi hur det ser ut att spela ut.

Rekommenderat

Se alla
16 februari David Bagge
Party like it’s 99?
Fredag morgon! Även om det regnar just denna morgon i ett gråmulet Stockholm finns det ändå ett hopp om att våren…
29 december David Bagge
Börsen 2024
Välkommen till Nyårskrönikan! Idag beskådar vi årets sista börsdag och därmed är det också dags för årets…
16 november David Bagge
Fear the steepener
De amerikanska yieldkurvorna har varit negativa under de senaste 18 månaderna och historiskt har de sedan gått upp…