Sofia Boström - Virtune 24 maj

SEC godkänner ansökan om Ethereum-ETF:er i USA

I en överraskande vändning godkände den amerikanska finansinspektionen (SEC) ansökningar från Nasdaq, CBOE och NYSE om att notera börshandlade fonder (ETF:er) kopplade till priset på Ethereum. Beslutet, som togs den 23 maj 2024, markerar ett betydande genombrott för både kryptomarknaden och de företag som vill lansera dessa produkter.

Godkännandet innebär att börshandlade fonder kopplade till Ethereum, världens näst största kryptovaluta, kan börja handlas senare i år, vilket öppnar dörren för ett bredare deltagande från institutionella och privata investerare. Tidigare har marknadsaktörer förväntat sig att SEC skulle avvisa ansökningarna, vilket gör beslutet mer anmärkningsvärt.

Bland de nio emittenter som ansökt om att lansera Ethereum-ETF:er finns framstående namn som VanEck, ARK Investments och BlackRock.

Det kommer att krävas ytterligare godkännanden från SEC innan dessa produkter kan börja handlas, och tidsramen för dessa beslut är ännu oklar.

Detta godkännande från SEC markerar ett viktigt steg mot att etablera kryptovalutor som en del av mainstream finans och erbjuder nya investeringsmöjligheter för både institutionella och privata investerare. Samtidigt godkände även den brittiska tillsynsmyndigheten listade kryptoprodukter denna vecka.

I Sverige kan du redan investera i ett motsvarande Ethereum-alternativ via Avanza och Nordnet. Produkten heter Virtune Staked Ethereum där de även inkluderat staking för förbättrad avkastning. Produkten är 100% fysiskt backad och är noterad på Nasdaq Stockholm.

Lastning…Läs mer om produkten hos Virtune HÄR. Virtune är ett svenskt bolag registrerat hos Finansinspektionen.

Viktig information
Marknadsföring från Virtune AB. Kryptoinvesteringar är förknippat med hög risk. Virtune ger inte investeringsråd. Investeringar görs på egen risk. Värdepapper kan öka eller minska i värde, det finns ingen garanti att man får tillbaka investerat kapital. Läs prospekt, KID, villkor på www.virtune.com

ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni Emma på IG
En händelserik sommar att vänta
IG:s marknadsanalytiker Carl-Henrik Söderberg ser fram emot vad sommaren 2024 kan bjuda på. Investerare börjar…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…