David Bagge 11 april

Rekylen på börserna

Gårdagens inflationssiffra från USA överraskade på uppsidan med stigande långräntor, starkare USD och fallande börser som följd. Liksom vi skrev i söndags har vi nu en total blackout vad gäller buybacks från företagens återköp av egna aktier i väntan på Q1-rapporterna. Lägg därtill att vi är inne i en säsongsmässigt svag period inför att skatten ska betalas för amerikanare (säljer aktier för att finansiera), samt det faktum att CTAs och systematiska strategier fortfarande är väldigt långa den här marknaden.

Det gör att vi just nu befinner oss i en “perfekt storm” för svaghet för börserna och det intressanta blir att se hur stor den svagheten blir eller om den redan är över. Kom ihåg att både SPX och NDX handlar över sina MA50-nivåer (medellånga trendlinjen), samt att Nasdaq pausat sedan i februari. Om vi inte ser mer nedgång i pris än vi sett hittills (trots US10Y från 3,8% till 4,5% hittills i år) är det otroligt starka börser vi bevittnar!

Följande nivåer är från Goldman Sachs där CTAs kommer svänga till säljare: “Short term thresholds are: SPX @ 5120, NASDAQ @ 17970, Russell @ 2051, hitting or getting very close as of writing”.

Noterar vidare att “råvarutraden” med guld, silver, koppar och olja med tillhörande aktier fortsatt att utvecklas stark även senaste dagarna, trots volatilare börser.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…