David Bagge 26 mars

Tar stoppen i Maersk efter kollision med bro

Maersk inledde dagen med en uppgång på +2%, men föll sedan kraftigt med som mest -7.7% på uppgifterna om att ett containerfartyg som chartrats av Maersk kört in i en bro i Baltimore varpå hela bron kollapsat. Det är stor tragedi som utspelar sig i Baltimore med uppgifter på över 20 personer saknade i vattnet initialt. Vem som bär ansvaret och hur försäkringarna ser ut lär framkomma på sikt, men för mitt tradingcase tar det slut här. Tyvärr!

Aktien var ner som mest -7.7% till 8412 dkk, men har nu repat sig till stop lossnivån 8790 dkk (+4.5% från dagens lägsta nivå). Dock tycker jag att osäkerheten är för stor på kort sikt i vem som bär ansvaret för olyckan och vad kostnaderna kan tänkas landa på att jag väljer att ta stoppen här.

Officiellt är Stop lossen 8790 dkk vid stängningskurs och kanske är detta en riktigt bra långsiktigt köpläge i aktien, men jag tar denna uppstuds intradag och stänger tradingcaset för egen del.

Förlust: – 3.9%


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…