David Bagge 6 oktober

Största blankningen av bonds någonsin..

Enligt positioneringsdata från Deutsche Bank har nu hedgefonder byggt den största shorten i amerikanska treasuries någonsin.. Många som sitter på samma sida av båten och endast ser stigande långräntor (fallande pris på långa stadsobligationer). När alla sitter på ena sidan, är det då inte dags att börja krypa över till andra sidan båten snart?

CTAs och andra trendföljande stategier är också riktigt korta amerikanska långa obligationer. Enligt Goldman Sach summeras CTAs short position till 263 bn USD i amerikansk treasuries. Här ifrån kan det dock bli väldigt intressant! I ett scenario med ordentligt fallande räntor och obligationer upp i pris, kan CTAs komma att köpa +319 bn USD i obligationer kommande månaden, enligt Goldman. Hörde jag bull ädelmetaller och Nasdaq för Q4 i en sådant läge?

När US10Y bröt upp genom årshögsta på 4.36% varnade jag på min youtube-kanal att vi kan komma att se en final overshoot till 4.70-5.00% i oktober.. Vi noterades som högst på 4.887% i eftermiddags och är på 4.76% nu.. Ett brott ner genom 4.33% och toppen i långräntan är inne!

Rekommenderat

Se alla
12 januari Marketmate
En (o)rolig omvärld
Skribent: Streiff. Har 25 års erfarenhet inom bygg, anläggning och fastigheter och sköter sedan 10 år tillbaka sin…
29 december David Bagge
Börsen 2024
Välkommen till Nyårskrönikan! Idag beskådar vi årets sista börsdag och därmed är det också dags för årets…
24 september David Bagge
Obligationer över aktier?
Hittills i år har aktier överpresterat långa obligationer med hästlängder på förhoppningen att den väntade…