David Bagge 8 juni

Rekordstort optionsgamma!

Vi har två veckor kvar till optionslösen i juni och i vanlig ordning tenderar lösendagar som infaller i slutet av ett kvartal och som dessutom markerar halvårsskiftet att vara riktigt stora i volym.

Årets juni-lösen ser inte ut att vara något undantag och just nu har vi rekordstort ”lång-gamma” i marknaden. Det nästa största någonsin. Ni som vill läsa mer om gamma kan med fördel göra det i vår krönika från i höstas (här).

När dealers är lång gamma hedgar de sina positioner genom att sälja styrka och köpa svaghet och därigenom pressas volatiliteten nedåt i marknaden. I slags stabilisator för marknaden i stort.

Goldman Sachs: För varje 100 punkter som S&P 500 rör sig just nu måste dealers handla terminen för 9.5 bn USD. Ett rally på +1% ger att dealers tvingas sälja 35 000 S&P e-mini futures och på samma sätt köper de 35 000 e-minis på en rörelse på -1%. Mittpunkten just nu inför lösen är 5350, varpå S&P 500 rör sig runt denna nivå. Händer inget stort i marknaden innan lösen kan detta komma att bestå i två veckor till, varpå S&P 500 kan röra sig mer fritt igen efter optionslösen.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
24 maj David Bagge
USA växlar upp inför sommarrally!
Någonstans mellan Umeå och Skellefteå, på en buss, på en väg, i en skog. Gumboda ser inte så dumt ut så här…
17 maj David Bagge
S&P 500 och gamma – bevaka 5300!
Vi vet att marknaden i stor uträckning drivs av optioner och optionsgamma på "kort sikt", medan bolagets…