PopeyeCharts 4 februari

Längre swings i Bitcoin miners

Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg går jag genom två intressanta case utifrån längre swing perspektiv och med fokus på Elliott Wave. Aktierna jag går genom här är ”Bitcoin miners” som hänger mycket på utvecklingen i Bitcoin. Jag har tidigare delat mina tankar om Bitcoin, här (21/10 2023) och här (9/01 2024). I min senaste analys förväntade jag mig att Bitcoin skulle se svaghet runt 50K och därefter handla ner till 32K, 28K, 24K. Den 23/01 2023 såg Bitcoin en lägsta runt 38.5K och det återstår att se om den ska ner lite till innan vidare uppsida.   

Riot Platforms, Inc

Det första caset som jag tänkte ta upp i veckans inlägg är Riot Platforms, Inc. (RIOT) som jag tycker visar en tydlig Elliott Wave struktur. Men innan jag går in på Elliott Wave strukturen, låt oss snabbt titta på månadsgrafen nedan och se vad RIOT visar där. I månadsgrafen ser jag en möjlig inverterad huvud- och skuldra (IHS) formation där RIOT satte högerskuldra den 28/12 2022. Volymutvecklingen ser lovande ut efter mitten av formationen (efter H), vilket ökar sannolikheten för mönstret och indikerar möjlig fortsatt uppgång kommande månader.

Graf: RIOT Månadschart   

Tittar man närmare i veckografen (nedan) noteras en stark rörelse upp under perioden 16/03 2020 – 16/02 2021, (A) alternativt (1), följt av pullback ABC ner till fib 0.618, (B) alternativt (2). Från (B)/(2) lägsta såg RIOT en impulsrörelse upp till toppen 14/07 2023, vilket jag räknar som våg A/1. Därefter har RIOT rört sig sidledes i en kanal som verkar vara en flat korrigering, uppdelad i 3-3-5 för att avsluta våg B/2.

Graf: RIOT Veckochart med Elliott Wave

I 2H grafen (nedan) ser man flat korrigeringen lite tydligare. RIOT verkar nu handla i den sista delen av korrigeringen, i våg v/(c) som avslutar B/2 i veckografen. Här förväntar jag mig se en vändning runt 8.00-9.00 området. Det man vill se i denna ”vändning” är en stark impulsrörelse upp som tar ut tidigare swing high, runt 12.00 (iv). Först då öppnas möjligheten för kortsiktig målkurs runt 17.00-21.00, och därefter eventuellt 40.00-45.00 eller högre på lite längre sikt.     

Graf: RIOT 2h Chart

Marathon Digital Holdings

Det andra caset som jag också tycker ser intressant ut är Marathon Digital Holdings, Inc (MARA). Den är inte lika tydlig som RIOT sett till Elliott Wave strukturen men skulle kunna se en motsvarande uppsida som RIOT. I nedan graf ser vi att MARA handlas runt ett viktigt motståndsområde, 16.00-19.50. Givet strukturen i RIOT kan jag se att MARA potentiellt avslutade (b) av en ”running” eller ”expanden” flat korrigering den 26/12 2023 och att (c) förväntas runt 7.00-10.00 området. Eftersom A/1 inte är en tydlig impulsrörelse i MARA (jämfört med RIOT) kan MARA handla i en potentiell diagonalt uppåtgående struktur. Givet att MARA ser styrka runt 7.00-10.00 området kan jag se 16.00-20.00 som ett kortsiktigt målområde på uppsidan, och etablering över det området öppnar upp för 30.00-40.00 eller högre på lite längre sikt.

Graf: MARA Veckochart  

Trevlig söndag!

/Popeye Charts

Rekommenderat

Se alla
21 februari Edvin Wallin - Vontobel
Ny underliggande Mini Future: Super Micro Computer
Artificiell intelligens, eller AI som det förkortas, är på alla investerares läppar. Super Micro Computer (Ticker:…
20 februari David Bagge
Nvidia – Rapport imorgon onsdag!
Är det en aktie som har möjlighet att skapa en del volatilitet på index så är det Nvidia! Som sista bolag ut att…
15 februari David Bagge
Full fart!
Allokeringen mot amerikanska aktier är nu på den högsta nivån sedan november 2021, enligt BofA FMS för…