David Bagge 9 oktober

Guldet – tar kortsiktig vinst

Efter helgens attacker i Israel ser vi en klar risk off på börserna nu i inledningen på veckan. Dollarn avancerar, oljan stiger starkt på oro i Mellanöstern och safe havens som Guld och Silver avancerar. Jag är generellt bullish till ädelmetaller kommande år som ni vet på svagare USD och fallande långräntor, men som kortsiktig trade väljer jag att stänga köpcaset i guldet från i torsdags idag. Se köpcaset (här).

Köpkurs: 1824

Aktuell kurs: 1849

Vinst i underliggande: +1.37%

Den som vill rida kvar i positionen kan med fördel justera upp stopp lossen till 1834 och låser in vinst. Vid 1834 möter break out-nivån i 60-min chartet. Under denna nivån är guldet tillbaka i förra veckans tradingrange på 1834-1815.

Graf: Guld Daily Chart

Graf: Guld 60 min chart

Rekommenderat

Se alla
22 december David Bagge
Julstädning av positioner och marknadskommentarer
Jag väljer idag att ta hem samtliga aktuella traders från de senaste veckorna. Anledningen är att vi nu går in i…
14 december David Bagge
Skalar hem vinst i Guld & Silver
I tisdags lanserade vi ett köpcase i Guld och Silver (här). Sedan entry är nu guldet +2.2% och silvret +5.1% drivet…
12 december David Bagge
Dippköper Guld och Silver
I veckans video (minut 35:30 och framåt) pratade jag mig varm om guld och silver och att det återigen bör vara…