David Bagge 25 oktober

Börjar putsa på Q4-köpknappen

Min vy om en stark avslutning på året där framförallt november som helhet blir en stark månad består. Min prognos är att börserna sätter sin absoluta botten inom 7 börsdagar och mest troligt under nästa vecka. Potentiell risk på nedsidan från idag -3-4%. Vi vet att sentimentet är negativt, att allokering till aktier och sjunkit de senaste månaderna samt att vi sett massiva säljflöden i USA senaste veckorna. För er som missade Dagens graf över amerikanska säljflöden igår så hittar ni länken (här).

Ni som missade veckans video igår på 40 minuter där jag går igenom marknaderna finns den på Marketmate (här) och på Youtube (här).

I närtid in i nästa vecka finns risk för en final sell off, speciellt i USA då vi fortfarande saknar panik i marknaden med volatilitet som stiger kraftigt under en enskild dag och handelsvolymen ökar markant. Det är dock inget vi måste se (lex Oktober 2022), men någon som absolut kan inträffa i denna sköra marknad.

Således förbereder jag mig på att köpa aktieexponering/index för en swing upp mot januari (+8-10%), men där den absoluta lågpunkten på marknaden kan låta vänta på sig till nästa vecka. Notera att Fed FOMC hålls onsdagen den 1 november, vilket kan bli katalysatorn för uppgången in i januari eller det som orsakar den avslutande paniken med en botten dagarna därpå.

Den som vill kan börja skala in sig i marknaden för en längre swing på 2-3 månader kan såklart göra det här då risk/reward helt klart bör vara positiv med den tidshorisonten. Dock får man vara beredd att öka på ett potentiell kraftigare nedställ in i nästa vecka i så fall. Personligen äger jag börsexponering i pensionsdepån från 1:a oktober och på trading är jag något exponerad, men med låg hävstång. Jag vill helt enkelt se hur kommande dagar spelar ut innan jag ökar positioneringen.

Graf: S&P 500 Daily

Graf: OMXS30 Daily

Graf: STOXX 50 Daily

Rekommenderat

Se alla
19 februari David Bagge
Dags för kortsiktiga hedgar?
Vi vet att opex-datum har en tendens att markera temporära toppar eller bottnar på börserna och att det inte är…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…
16 februari David Bagge
Party like it’s 99?
Fredag morgon! Även om det regnar just denna morgon i ett gråmulet Stockholm finns det ändå ett hopp om att våren…