David Bagge 15 april

Aktuella affärscase – justering av stop losser

Börserna stiger idag på bred front efter att världens ledare uppmanat till lugn i Mellanöstern samt att amerikansk detaljhandel överraskade positivt i mars (+0,7% vs est +0,3%). På rapportfronten har Goldman Sachs överraskat positivt.

Liksom tidigare tycker jag att det är riktigt starkt av de amerikanska börserna att stå emot de stigande långräntorna så pass bra. Nasdaq noteras kring samma nivåer som i februari samtidigt som US10Y stigit från 3.8% vid nyår till dagens 4.6% då marknaden gått från att diskontera 7st räntesänkningar från Fed i år till 3st. Att det endast resultat i en sidlänges rörelse på Nasdaq får i min värld ses som otroligt starkt! Det gör att det finns goda chanser till uppsving den dagen långräntorna börjar vända ner igen.

På bolagsfronten i våra aktuella affärscase nedan meddelar Tesla idag att de gör sig av med 10% av globala arbetsstyrkan samt att de tappar en högt uppsatt teknikchef inom bolaget. Siffror från Apple visar att leveranser av iPhones föll -9.6% i årstakt, vilket var sämre än väntat, samtidigt som Samsung tar marknadsandelar. Svag utveckling i Kina pekas ut som en förklaring till försäljningstappet.

Listan nedan sammanfattar de aktuella affärscasen vi har på Marketmate med tillhörande grafer. Notera att jag stramat upp stop losserna i Tesla och Apple, samt vidgat den något i Russell 2000.

Graf: Russell 2000 Daily Chart (iShares Russell 2000-ETFen):

Chart: Tesla Weekly Chart

Chart: Sinch Weekly Chart

Chart: Apple Weekly Chart


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…