PopeyeCharts 16 mars

Uppföljning av ERIC_B, AMZN och BABA

Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus på klassisk teknisk analys och Elliott Wave. Med stort intresse för finansiella marknader och aktiv handel är min förhoppning att vi tillsammans ska kunna navigera genom både korta och långa svängar på marknaden.

I dagens inlägg följer jag upp analyserna på ERIC_B, AMZN och BABA från 7 januari som finns här.

I senaste analysen från den 7 januari nämnde jag att Ericsson B (ERIC_B, 1D) befann sig i slutfasen av en impuls rörelse och förväntade mig en korrigering ner till 54-56-nivån för att återtesta SMA200 innan fortsatt uppsida. I grafen nedan ser vi att den 11 januari såg aktien sin högsta notering på 65.33 och därefter började korrigera ner mot mitten av februari, då den såg sin lägsta notering på 54.88 (strax under SMA200). Sedan 21 februari lägsta har aktien stigit med 8 procent och kan nu vara på väg mot mina nästa målkurser på uppsidan, 75-85.

Vad skulle hindra uppsida mot 75-85 härifrån? Aktien i fredags stängde både över SMA50 och september 2023 swing high (58.60), på större volym (positivt). Denna nivå förväntas nu fungera som stöd för högre kurser. Skulle den falla tillbaka under den nivån i närtid kan den handla ner mot nästa stöd i form av SMA200 (56). En stängning under SMA200 vore negativt och öppnar upp för korrigering sedan toppen 11 januari ännu inte är klar. I så fall ser jag den handla ner till 52, 50 området först innan potentiell uppsida inleds.

Amazon (AMZN, 1D) har inte följt den förväntade korrigeringen enligt analysen från 7 januari, se nedan graf. I analysen skrev jag dock förutsättningarna för korrigering; korrigering inleds när aktien bryter under SMA50 (grön), konsolidera i området 140-145 för att därefter fortsätta ner mot A, upp i B slutligen ner i C. Det vi såg var att aktien respekterade SMA50 och handlades upp direkt för att ta ut tidigare högsta notering från december 2023 (155.63). Kort därefter fann den stöd (tidigare motstånd) vid 155 och gapade upp på rapporten. Sedan dess har aktien rört sig mellan 170 och 180.

Med Elliott Wave är det lätt att tappa tålamodet när kartor inte spelar ut så som man tänkt sig. Jag ser inte Elliott Wave som misslyckande bara för att kartor ibland inte spelar ut så som jag tänkt mig. Jag accepterar att marknaden ibland agerar på sitt sätt och att jag kan räkna vågor fel ibland. Värdet med Elliott Wave är att den visar intressanta områden i grafen där potentiella trendskiften kan ske, visar snabbt var vi kan ha fel i vår tro och föreslå andra tänkbara scenarier.

För Amazons del förväntar jag mig fortfarande en korrigering av impulsen sedan januari 2023 lägsta med skillnaden nu är att den korrigeringen sker från högre kurser (173-187) i jämförelse till den tidigare analysen.

Alibaba Group Holding Limited (BABA) har haft en mer blandad utveckling sedan senaste analys, se nedan månadsgraf. Aktien har inte riktigt tagit fart ännu efter den tidigare ackumulationsperioden, men den har heller inte brutit ner. Jag ser fortfarande januari 2023 swing high som våg 1 alternativt våg A, följt av korrigering ner i våg 2 alternativt B och förväntningen är att vi ser C upp till 135 området så småningom.

Om vi zoomar in på den dagliga grafen för BABA, nedan graf, noterar vi en inverterad H&S formation med motståndsområde runt 76.50-78.25. OBV visar en positiv utveckling och signalerar eventuellt utbrott snart för aktien. RSI pendlar runt 50-strecket och skulle den närmaste tiden bryta över motståndet är det en till positiv signal. Lyckas aktien bryta över 76.50-78.25 på större volym så ser jag 87 området som nästa kortsiktiga målkurs för aktien.

På nedsidan är 70-71 området av vikt, skulle aktien bryta under det området kommer det öppna upp för återbesök av januari lägsta eller lägre.

Elliott Wave och handel. Elliott Wave fungerar som en guide för att förutsäga prisrörelser på marknaden med hänsyn till marknadsaktörernas psykologi. För att fatta välgrundade handelsbeslut är det viktigt att använda Elliott Wave tillsammans med andra tekniska indikatorer och bekräftelse från prisstrukturer. Detta hjälper till att minska risken för felaktiga beslut. Att enbart agera baserat på att en specifik Elliott Wave-nivå eller område har nåtts kan vara riskabelt.

Önskar en fortsatt trevlig helg!

/Popeye Charts


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
20 juni PopeyeCharts
Uppföljning av TSLA, NVDA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…