David Bagge 10 december

Uppdaterade sentimentsindikatorer

Börserna avslutade veckan på bakbenen där S&P 500 och Nasdaq återigen tog fart uppåt efter drygt två veckor i sidled. S&P stängde 3 punkter under julitoppen på 4604 och Nasdaq Composite har 0.30% kvar till sitt sommarhögsta. I dagens graf återbesöker vi på fyra sentimentindikatorer för att ta tempen på marknaden. Sammanfattningsvis är två av dem oförändrade sedan förra veckan, BofA contrarian indicator tickat uppåt och AAII Sentiment Survey visar på en ökad andel Bears. Totalt sett känns det fortfarande som det fattas något på uppsidan innan en större topp i marknaden kan spikas in.

Goldman Sachs Sentiment Indicator är oförändrad för veckan på 1.0.

Fear and Greed Index stängde fredagen på samma nivå som förra veckan..

BofA Contrarian Indicator spikade in botten i slutet av oktober och har sedan dess stigit stadigt. Denna vecka gjorde indikatorn sin största uppgång (från 2.7 till 3.8) sedan den europeiska skuldkrisen i feb 2012. Den stora ”contrarian buy” är long gone..

AAII Sentiment Survey från i torsdags visar att den senaste veckans konsolideringen på de amerikanska börserna har påverkat markant där främst fler med tidigare neutral syn svängt om till Bearish. Känns lite för enkelt om börserna skulle spika in en större topp redan nu va? Låt se hur sentimentet ser ut efter nyår och in i mitten av januari!

Rekommenderat

Se alla
20 februari David Bagge
Nvidia – Rapport imorgon onsdag!
Är det en aktie som har möjlighet att skapa en del volatilitet på index så är det Nvidia! Som sista bolag ut att…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…
16 februari David Bagge
Sektorer och positionering
Andreas Steno på Steno Research påminner oss om nedan graf som visar på att OM USA står inför en ny cyklisk…