David Bagge 11 september

Silver närmar sig intressanta nivåer

Silver är liksom oljan betydligt mer volatil är storebrodern guldet, men med det sagt också en trevlig tillgång att handla om man hamnar rätt i gungan då utväxlingen blir desto större. Silvret var till i fredags ner -8,5% de senaste 8 börsdagarna och närmar sig den uppåtgående trendlinjen sedan botten september. Det stora viktiga nivån i Silver är 22.40-22.10 som historiskt varit en viktig stöd och motståndsnivå. Tekniskt är nu både RSI (3) och Stockastik översålt och även om silvret studsar idag så bör det finnas mer att hämta. En etablering över 23.18 skulle stärka bilden då silvret då bryter upp ur de senaste dagarnas konsolidering.

Viktig datapunkt för långräntor och därmed ädelmetallerna ges av US CPI på onsdag! Fallande långräntor skulle gynna ädelmetallerna, medan en break out över 4.36% i den amerikanska 10-åringen troligtvis leder till motvind på kort sikt för risktillgångar i stort samt för silver.

Stopp loss placeras under förra veckans lägsta vid 22.80, alternativt under 22.10 för att ge positionen större svängrum om man vill hålla positionen som en swing på någon vecka.

Silver Daily Chart

Silver 60 min chart

Rekommenderat

Se alla
29 januari David Bagge
Återbesöker lång Silver
Denna "super-vecka" präglas av mängder av rapporter från de absoluta tungviktarna i S&P 500 och Nasdaq. Totalt…
29 december David Bagge
Börsen 2024
Välkommen till Nyårskrönikan! Idag beskådar vi årets sista börsdag och därmed är det också dags för årets…
1 december David Bagge
Uppsida i oljan?
Oljan har varit ordentligt volatil de senaste veckorna och månaderna och en aktuell bild över potentiella flöden…