David Bagge 26 februari

Nasdaq och nya innovationer

I gårdagens “Dagens graf” utmanade jag min egen syn om att USA och Nasdaq handlas i en större våg 5 inför bistrare tider senare i år. Idag fortsätter jag på den linjen och presenterar nedan graf med Nasdaq och tidigare nya teknikinnovationer.

ChatGPT lanserades för 309 handelsdagar sedan (30 nov 2022) och sedan dess är Nasdaq +46%. Netscape lanserades i december 1994 och de följande 309 handelsdagarna steg Nasdaq +46%.. Kusligt likt. Vad hände efter det? Jo Nasdaq rusade ytterligare +725% de kommande fem åren. Hörde jag target 130 000 på Nasdaq 2029/2030?

Kom ihåg att syftet med Dagens graf är att belysa olika infallsvinklar, trender, positionering, etc och är nödvändigtvis ingenting som ändrar min egen analys av marknaden. Men Dagens graf ska vara något för alla. Något nytt, iögonfallande och intressant varje kväll. Oavsett tro om kommande börsutveckling.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
17 juni David Bagge
S&P target 6300?
Igår publicerade vi en tabell över Wall Streets målkurser för S&P 500 vid utgången av 2024 (här). Goldman…
15 juni David Bagge
Toppish USA!?
Min vy är att vi närmar oss en större topp i marknaden kommande månader och nedan grafer tycker jag tyder på att…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…