David Bagge 29 mars

Apple – The bull case

Bernstein ser köpläge i Apple efter årets svaga start:

1. Apple är ett premiummärke med en stor installerad bas som består av 2,2B enheter/1,2B iPhones, som det har en bevisad förmåga att tjäna pengar på

2. Apple är en kvalitetskompounder som har ökat EPS med ~13 % CAGR sedan 2015 och sekulär marginalexpansion blir alltmer en del av modellen.

3. Apple är på väg att få en stark iPhone-cykel och lanseringen av iPhone 16 i september med AI-kapacitet kan hjälpa till att driva den, med potential att påskynda ersättningscykeln.

4. Efter 2024 års underavkastning är aktien attraktivt värderad och handlas långt under sin femåriga genomsnittliga relativa nivå.

Rent tekniskt och som contrarian investor gillar jag Apple här nere som en swing. I den längre månadsgrafen ser inte Apple klar ut på nedsidan, men efter -14% sedan toppen i december bör vi kunna ser en bättre bounce inom kort! Aktien noteras med viss positiv divergens i veckografen och noteras strax ovanför den viktiga stödnivån 169-165 usd. Lång med en stop loss strax under 165 usd? Risk -4%. Tänkvärt över påskhelgen. Återkommer!


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
17 juni David Bagge
S&P target 6300?
Igår publicerade vi en tabell över Wall Streets målkurser för S&P 500 vid utgången av 2024 (här). Goldman…
15 juni David Bagge
Toppish USA!?
Min vy är att vi närmar oss en större topp i marknaden kommande månader och nedan grafer tycker jag tyder på att…
14 juni PopeyeCharts
Apple Inc (AAPL) mot nya höjder?
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…