Market update 16 okt – Mellanöstern, rapportperiod, guld och börs!

16 oktober 44 visningar

Välkomna till en ny vecka!

Förra veckan spekulerade vi i att styrkan skulle avta och att vi skulle se fallande börser på nytt under denna vecka. Vi fick en stark uppgång i mitten på veckan, som sedan vände abrupt under torsdagen.

Vi står nu inför två extremt viktiga veckor! Om S&P 500 redan sett lägsta för oktober (4216) är chansen god att vi får en positioneringsdriven melt-up in mot vintern med kurser på 5000+. Om oktoberlägsta däremot bryts ner mot 4100-4000 kommande två veckor minskar den chansen drastiskt. Oavsett bör november-januari bli en positiv period i vanlig ordning, men ju längre ner vi kommer innan det, desto troligare är det med lägre toppar i vintern jämfört med sommarens rally. Mer om detta i dagens avsnitt!

Förra veckans stora utropstecken var guld, silver och lite oväntat OMXS30. I skrivande stund ser det troligt ut att samtliga av dessa redan noterat sin lägsta nivå för Q4. För OMX del kommer såklart rapportperioden att spela roll.

Rapportperioden är i snabbt antågande med rapporter från exempelvis Tesla och Netflix på onsdag efter stängning och här hemma kommer Ericsson imorgon tisdag och under veckan kommer Kinnevik, Tele2, ABB, Volvo, SHB, Investor, Telia och Nordea. På fredag avslutar Autoliv och Boliden veckan.


Mycket nöje!

Dagens agenda:

* Summering av marknadsläget

* Nasdaq 100 Future

* S&P 500 Daily Chart

* Russell 2000 Weekly Chart – Breakdown i RSI – Inget tecken på stabil botten ännu!

* SPDR GOLD ETF (GLD) – Adderar på svaghet till långsiktiga portföljen

* iShares Silver ETF (SLV) – Adderar på svaghet till långsiktiga portföljen

* SPY ETF Daily Chart

* QQQ ETF Daily Chart

* OMXS30 Daily Chart – Stark uppgång och Q4-low bör vara inne, så länge inte rapporterna är riktigt svaga!

* DAX 60 min chart – Genomgång av dagens köpcase på Marketmate! Om 14948 bryts tas sikte på 14800-14600 som target för Q4.

* STOXX 600 Banks

* STOXX Industrials Goods & Services

* US10Y Daily Chart – Sista rycket nu i oktober!

* US10Y Weekly Chart – Negativ divergens under uppbyggnad! Fallande räntor = Bull Nasdaq och ädelmetaller!

* VIX Daily Chart * Dollarindex Daily Chart