David Bagge 16 oktober

Testar lång DAX

DAX

Krig och oroligheter i mellanöstern präglar marknaderna och bedömare menar att om Iran dras in direkt i kriget kan oljepriset rusa till 150 usd/fatet och försätta globala ekonomi i recession. I fredags såg vi stora flöden in i ”krigs-hedgar” så som olja och guld, medan börserna sålde av inför helgen.

Sedan högsta nivån från i torsdags morse har nu DAX fallit -2,55% på två börsdagar efter vårt short case (här). Skarpa slag och hög volatilitet! Tänk således på hävstången när ni handlar. Marknaden är så pass volatil att även en lägre hävstång kan ge fin utdelning!

Kortsiktigt är de europeiska börserna översålda och vi bör se en studs uppåt i början på veckan (så länge inte kriget eskalerar). Jag väljer att gå lång DAX med stopp loss strax under lägsta nivån från oktober (14948). Den stoppen kan vara aningen för långt ner för många och vill man ha en tajtare stopp bör 15138 fungera bra.

Aktuell kurs: 15160

Stopp loss: 14945 (daily close)

Risk: -1.40%

UPPDATERING kl 13.00: Ingen övertygande studs, även om börserna och DAX stärks efter morgonens nedgång. Jag justerar upp stopp lossen till dagens lägsta nivå 15 100.

Lastning…

Graf: DAX 4 timmar

Rekommenderat

Se alla
8 januari David Bagge
BofA ser Europa -18% första halvåret
Strategerna på Bank of America är kända dysterkvistar och ser en negativ utveckling i Europa (STOXX 600) första…
6 december David Bagge
Pliktar två slag i OMX och DAX
Marknaden viker sig inte en tum. Jag väljer att stänga nedan två positioner. Nya tag längre fram! Short…
6 december David Bagge
Summering av öppna trades
Styrkan håller i sig totalt sett även om faktiskt S&P 500 noterar sig nionde dag i mer eller mindre sidledes…