David Bagge 17 maj

S&P 500 och gamma – bevaka 5300!

Vi vet att marknaden i stor uträckning drivs av optioner och optionsgamma på “kort sikt”, medan bolagets vinsttillväxt och värderingsmultiplar är avgörande på längre sikt. Den som vill läsa mer om optionsgamma och hur det påverkar marknaden kan med fördel läsa min tidigare krönika på ämnet (här).

Nomura visar på nuvarande gamma i marknaden i grafen nedan. I klartext innebär positivt gamma att dealers hedgar sina positioner mot trenden, dvs säljer styrka och köper svaghet. Det är den miljön vi har just nu. Skulle vi däremot se en tydlig push genom 5300 infinner sig ett område med negativt gamma upp till 5400-nivån. Negativt gamma innebär att dealers måste jaga börsen i dess riktning för att hedga sina positioner, dvs köpa styrka och sälja svaghet. En tydlig push genom 5300 skulle därmed kunna innebära en accelererande rörelse upp mot 5400. Därutöver blir just nu dealers negativa i sitt gamma kring 5500 igen.

Glöm inte heller bort att Nvidia rapporterar efter stängning på onsdag. Vi går således en mycket spännande vecka till mötes!


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
18 juni Societe Generale
NYTT! SOCIETE GENERALE LANSERAR WARRANTER MED LÅNGA LÖPTIDER
Med warranter kan risktoleranta investerare satsa på stigande eller fallande priser på en underliggande tillgång.…
8 juni David Bagge
Rekordstort optionsgamma!
Vi har två veckor kvar till optionslösen i juni och i vanlig ordning tenderar lösendagar som infaller i slutet av…
24 maj David Bagge
USA växlar upp inför sommarrally!
Någonstans mellan Umeå och Skellefteå, på en buss, på en väg, i en skog. Gumboda ser inte så dumt ut så här…