David Bagge 19 april

Bitcoin och halveringen!

Jag har under våren handlat Bitcoin med hävstång i två vändor. Första affären innebar en vinst på +34% i den underliggande tillgången och mer än så inräknat hävstång. I den andra affären blev resultatet -6.5%. Som alla vet är Bitcoin och kryptovalutor i stort ordentligt volatila och att handla med hävstång i dessa tillgångar möjliggör potentiellt stora vinster, men kräver också att man som trader sitter nära skärmen och följer utvecklingen hela dagarna för att inte missa bra chanser.

För den som vill äga Bitcoin och andra kryptovalutor på lång sikt som en del av sin portföljallokering är innehav utan hävstång att rekommendera. Det man vill ha är dessutom en produkt som är fysiskt backad av den underliggande kryptovalutan för att vara säker på att värdet av ditt innehav finns i ett säkert förvar.

Här kommer Virtune in i bilden som en svensk aktör inom kryptovalutor med produkter utan hävstång och som dessutom är fysiskt backade i cold-storage. Med andra ord lämpar sig dessa utmärkt som en långsiktig byggsten för en portfölj som vill allokera en del av kapitalet till kryptovalutor. Läs gärna mer om Virtune och deras produkter på deras hemsida.

Jag har själv köpt in mig i Virtune Bitcoin ETP (nedan) kring dagens nivåer som allokering på längre sikt.

Lastning…

Mer information om Bitcoin och Virtune:

Grafen nedan visar på Bitcoins utveckling i en månadsgraf efter tidigare halveringsperioder. Halveringen sker idag och innebär att utbudet av nya Bitcoin kommer att minskas. I teorin ska detta öka priset på sikt eftersom att utbudet minskar och efterfrågan väntas bestå eller öka. Om historien upprepas även denna gång kan Bitcoin komma att stå betydlig högre om 13-20 månader än vad den gör idag! Tack till min medskrivare Pop_ey för grafen!


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
14 juni David Bagge
Köper Bitcoin!
Vi har tidigare varit inne i Bitcoin i två rundor under året där det första affärscaset (23 feb - 13 mars) gav…
19 maj PopeyeCharts
Uppföljning av Krypto-vågorna (ETH, BTC, SOL, LINK och AVAX)
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…
20 april PopeyeCharts
Uppföljning Bitcoin, RIOT och MARA
Skribent: Popeye Charts är mitt hem på X (Twitter), där många av er kanske känner igen mig på @pop_ey_ch. Fokus…