David Bagge 8 maj

US 10 yr Treasury mot 3.50%! Elliott Wave

Skribent: Sverker Ericson. Privatinvesterare på heltid. Dagliga analyser sedan 1980-talet. Använder sig av Buffett/Graham-analys på långsiktiga innehav. Teknisk analys med fokus på Elliott Wave på kortare innehavstid så som swing trading. Sverkers debutartikel på Marketmate om Elliott Wave finner ni (här) och hans senaste artikel på S&P 500 (här).


Veckan som gick avslutades med ny amerikansk statistik som talar för en försämring av USA:s konjunktur och detta gav genast genomslag på räntenivåerna i landet. Vi fick ett klart nedställ som tycks vara startskottet på en längre nedgångsfas i 10-åringsräntan.

Vi hade under hösten en fin nedgång av denna ränta från högstanivån på 5% ned till 3,8%. Nedgången klassificerades som en impulsvåg med 5 rätt väldefinierade undervågor. Denna primära A våg bottnade i dec och vi har sedan dess befunnit oss i en rekylvåg B uppåt.  B-vågen ska i normalfallet bestå av 3 undervågor, abc.

I feb hade en fin sådan abc rörelse utvecklats och ett fibo 50 retrace var avklarat. I detta läge var det helt möjligt att nedgången i 10-åringen återigen skulle vända ned, vilket jag skrivit om (här).

Marknaden ville dock annorlunda och den nedgång av räntan som startade i feb visade sig vara en ”x-våg” som är en förbindelselänk till en ny abc rörelse uppåt. Denna typ av komplexa rekylvågor är ovanliga och kallas för ”Double Three”. En dubbeltrea således,

Nu har det gått ytterligare 3 månader och denna dubbeltrea tycks slutligen vara färdigbildad, och därmed rekylvåg B komplett.

Vid toppen av B ses en neg RSI(14) divergens i daily. I weekly charten ses en ”Shooting star candle” följt av en ”Bearish Engulfing”. Allt detta är rätt stabila toppindikatorer.

Rent teoretiskt kan en ”Trippel Three” rörelse uppåt utvecklas, men detta är klart osannolikt med hänsyn till toppindikatorerna enligt ovan.

Vi har således nu, som jag ser det, en C-vågsrörelse nedåt att förvänta oss. Vanligt är att denna når samma längd som A-vågen (A=C), dvs 1,2%, och då når ned till 3,5%. Ofta utvecklas dessa rörelser rätt snabbt, under en tidsrymd som är kortare än A-vågen (2 mån).

Uppföljning följer!

Hälsningar och trevlig långhelg!

Sverker Ericson


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
7 juni David Bagge
Köper amerikanska obligationer (TLT ETF)
Jag har länge följt de amerikanska långräntorna och primärt den amerikanska 10-årsräntan, US10Y. Min vy är…
4 juni David Bagge
US10Y bryter ner!
Notera att den amerikanska 10-årsräntan (US10Y) just nu bryter ner genom trendlinjen som varit i spel sedan januari…
29 maj David Bagge
Husmarknaden knakar!
Det är alltid viktigt att hålla koll på den amerikanska husmarknaden då den utgör en stor del av ekonomin och…