David Bagge 12 december

Stänger short SPX

De senaste 2,5 veckorna har präglats av en konsolidering på S&P och Nasdaq fram till igår då indexen gjorde ett nytt test uppåt och marginellt bröt upp. Det innebär att S&P 500 just nu handlas på en ny årshögsta och även om det ser riktigt toppish ut på kort sikt måste jag följa mina regler mot er och stänga shorten då indexet stängde över stop loss-nivån per igår.

Idag kl 1430 kommer US CPI och imorgon är det dags för årets sista Fed FOMC, så allt kan hända! En re-break under 4607 skulle innebära en ”failure high” över sommaren topp och vara kortsiktigt bearish. Notera att denna trade från början inte var tänkte som en ”Q1 short” utan en mer kortsiktig swing på nedsidan i december. En nedsida som kanske kommer nu denna vecka, men där min syn består om att vi oavsett kommer få ett bättre shortläge totalt sett för Q1 in mot nyår eller som senast i början/mitten av januari. Återkommer om det längre fram.


Short S&P 500 (här) från 27 nov:

Säljkurs: 4550.

Aktuell kurs: 4578

Aktuellt resultat: -0.61%

Stop loss: 4610 (daily close)

Target: 4420

Uppdaterad kl 1250 den 12 dec: Stänger positionen från 27 november då S&P per igår stängde över min stop loss-nivå (4610). Förlust -1.6%.

Rekommenderat

Se alla
22 februari David Bagge
US: Levels to watch!
Efter gårdagens rapport från Nvidia tar nu de amerikanska börserna nu fart! Nedan följer grafer på…
19 februari David Bagge
Dags för kortsiktiga hedgar?
Vi vet att opex-datum har en tendens att markera temporära toppar eller bottnar på börserna och att det inte är…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…