Finwire 8 juli - 09:35

Totalenergies uppges inte överge sina gasupptäckter i Sydafrika

Franska Totalenergies avser inte att dra sig ur sina stora gasprojekt offshore Sydafrika. Det har bolaget meddelat, enligt en talesperson för Sydafrikas nationella energiregulator NER.

“Vi bad Totalenergies om ett förtydligande och företaget svarade att det ursprungligen hade planerat att dra sig ur dessa projekt, men efter förhandlingar med den (sydafrikanska) regeringen och andra intressenter beslutade det att stanna kvar", säger talespersonen Thulebona Nxumalo till ryska nyhetsbyrån Tass.

Totalenergies har tidigare uppgetts se över sina alternativ avseende det 45 procentiga ägandet i Block 11B/12B där Africa Energy är mindre delägare med 10 procent. Affärsvärlden sänkte i förra veckan Africa Energy till sälj på förväntningar om att dess partners kommer att överge licensen.

"Vi tror att risken är överhängande för att Africa Energy inte överlever det kommande året. En rimlig tolkning av att CNR och att sannolikt även Total överger sitt ägande i 11B/12B istället för att sälja är att licensen inte betingar något värde att tala om. Hela värdet i Africa Energy är nu sannolikt borta", skrev tidningen i en analys.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 12 juli - 19:06
Antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg till 189 stycken (175)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 12 juli - 19:05
Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk till 584 stycken (585)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA sjönk under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 12 juli - 17:35
Kraftig uppgång på rapportintensiv Stockholmsbörs, OMXS30-index steg 2,2 procent
Stockholmsbörsen steg i en bred och kraftig uppgång på fredagen. Rapportfloden var intensiv med...