Finwire 8 juli - 17:03

Spiltan förvärvar 5 procent av teknikbolaget Qualisys

Investmentbolaget Spiltan förvärvar i en pre-IPO förvärvar fem procent av bolaget Qualisys Holding. Det framgår av ett pressmeddelande.

Qualisys är ett svenskt teknikbolag inom specialistområdet motion capture, vilket bygger på att med avancerade kameror mäta rörelse med högsta precision. Tekniken används bland annat inom sportbiomekanik, medicinteknik, industriella applikationer och animering. Qualisys är ett lönsamt bolag med lång historik av stabil tillväxt. Bolaget omsatte 2023 cirka 250 miljoner kronor med en rörelsemarginal, ebit, om cirka 20 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringsrundan är en del i bolagets förberedelser inför en notering på Nasdaq First North Premier Growth Market. Ägare sedan tidigare är Vätterledens Invest, grundare samt ledningen i bolaget.

- Det är väldigt roligt att få välkomna Spiltan Invest, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur som ägare i Qualisys och jag vill tacka för förtroendet. De kommer, tillsammans med tidigare engagerade aktieägare, vara ett bra stöd i den fortsatta tillväxtresan och i de målsättningar vi satt upp för framtiden, säger Ingemar Pettersson, vd för Qualisys.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 17 juli - 17:57
Fitch sänker Intrums kreditbetyg till CC
Fitch sänker Intrums kreditbetyg till CC
Finwire 17 juli - 17:50
Corem utreder förutsättningar för riktad nyemission om 100 miljoner B-aktier
Fastighetsbolaget Corem Property utreder förutsättningarna för att genomföra en riktad...
Finwire 17 juli - 17:37
Handelsbanken steg mot strömmen på Stockholmsbörsen, OMXS30-index föll 0,6 procent
Stockholmsbörsen vände nedåt på onsdagen samtidigt som rapportflödet tilltog ytterligare....