Finwire 4 juli - 12:33

Condo Nordic börjar handlas på Spotlight 8 juli - siktar på 35-40 miljoner kronor i försäljning i år

Condo Nordic Holding har blivit godkända för en notering på Spotlight Stock Market, framgår det av ett pressmeddelande. Företaget etablerades 2023 och har utvecklat ett boendekoncept genom sitt finska dotterbolag, grundat 2017. Condo erbjuder möblerade lägenheter och boende för företagskunder nära projekt- och byggarbetsplatser.

"Godkännandet för Condo att noteras på Spotlight Stock Market är en viktig milstolpe för företaget och kommer att göra det möjligt för en snabbare expansion framåt Vi är nöjda med den starka försäljningen hittills under 2024 med en stark orderbok och vi ser fram emot ett nytt spännande kapitel för Condo", säger vd Ville Valorinta i en kommentar.

Första handelsdagen är satt till 8 juli, alltså måndag nästa vecka.

Condo Nordic har tillförts cirka 3 300 ägare genom en sakutdelning från Upgrade Invest Nordic.

Condo beskrivs idag ha en orderbok på cirka 29 miljoner kronor. Försäljningen i år beräknas hamna i intervallet 35-40 miljoner kronor. Bolaget uppges vara kassaflödespositivt och tar därför inte in kapital i samband med noteringen. Condo siktar på fortsatt organisk tillväxt i de nordiska länderna men vill även komplettera med strategiska förvärv.

"Initialt tillfördes aktieägarna i Upgrade ett delägande i Condo värt motsvarande 5,7 MSEK och vi har en förväntan att detta värde skall öka över tid. Vi hoppas även detta visar värdet av vår modell och vi önskar bolaget lyckat till och ser fram emot att följa och stötta Condo men nu i noterad miljö", säger Marcus Bonsib, vd för Upgrade Invest Nordic.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 19 juli - 19:07
Antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg till 197 stycken (189)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i Kanada steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 19 juli - 19:06
Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA steg till 586 stycken (584)
Totala antalet aktiva olje- och gasriggar i USA steg under senaste rapportveckan. Det visar...
Finwire 19 juli - 17:37
Stockholmsbörsen avslutade veckan med nedgång, OMXS30-index sjönk med 1,1 procent
Stockholmsbörsen avslutade veckan med nedgång på fredagen som likhet med torsdagen bjöd på...