Finwire 8 July - 08:25

Carlsberg lägger nytt bud på Britvic

Öljätten Carlsberg har kommit överens om ett förvärv av Britvic. Affären ger verksamheten en företagsvärdering om 4,1 miljarder pund, framgår det av ett pressmeddelande.

Carlsbergs nya bud är på 1 315 pence per aktie, att jämföra med senast betalt i Britvic om 1 210 pence. Tidigare under juni kom besked om att Britvic avvisat två bud från Carlsberg, där det senaste var på 1 250 pence per aktie.

"Carlsberg anser att sammanslagningen av Carlsbergs verksamhet med Britvic kommer att stödja Carlsbergs tillväxtambitioner i enlighet med vår Accelerate SAIL-strategi", skriver bolaget.

Britvic är en internationell aktör på marknaden för läskedrycker och är bland annat huvudpartner till PepsiCo i Storbritannien och Irland.

Förvärvet väntas bidra till Carlsbergs justerade vinst per aktie med en medelhög ensiffrig procentsats redan under det första året och med en tvåsiffrig procentsats under det andra året.

Britvics styrelse har ställt sig bakom affären.

Vidare har Carlsberg identifierat årliga kostnadsbesparingar och effektivitetsförbättringar om 100 miljoner pund, vilka bolaget tro sig kunna uppnå inom fem år efter förvärvet av Britvic.

"Carlsberg förväntar sig att 80 miljoner pund kommer att vara fullt realiserade i slutet av år 3, och ytterligare 20 miljoner pund förväntas vara realiserade år 5."

På annat håll har Carlsberg kommit överens med Marston om en affär om 206 miljoner pund kring Martstons 40-procentiga andel i verksamheten Carlsberg Martson (CMBC). Affären är villkorad godkännande av Martsons aktieägare.

"Det 100-procentiga ägandet av CMBC kommer att underlätta en fullständig integration av Britvic och CMBC", skriver Carlsberg.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 22 July - 17:39
Stockholmsbörsen steg efter Bidens avgångsbesked, OMXS30-index ökade 0,9 procent
Stockholmsbörsen inledde veckan med en bred uppgång på måndagen. Utvecklingen var likartad på...
Finwire 22 July - 17:33
Två styrelseledamöter lämnar Quickbit
Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar meddelar att styrelseledamöterna Elena...
Finwire 22 July - 16:57
Ourlivings plattform Boappa har ökat försäljningen till 5,4 miljoner kronor hittills i år
Boendeplattformen Boappa har i teknikbolaget Ourlivings regi ökat försäljningen till 5,4 miljoner...