Finwire 10 July - 08:42

Bluelake Mineral: Projekt fortsätter framåt - Mangold

EU-lagen CRMA (European Critical Raw Materials Act) har blivit godkänd och gäller från och med mars i hela EU. Mangold ser det som troligare att Bluelake kan påbörja gruvdrift vid Stekenjokk-Levi samt Rönnbäcken givet att CRMA syftar till att snabba på tillståndsprocesser för strategiskt viktiga råvaror och minska beroendet av Ryssland och Kina genom gruvbrytning i EU. Dessutom har Bergsstaten skickat vidare ansökan om bearbetningskoncessionerna för Stekenjokk-Levi till Länsstyrelsen i Västerbotten för ny bedömning efter 14 månaders handläggning. Røyrvik kommun och Sametinget har inte kunnat enats gällande reguleringsplanen för Joma vilket gjort att stadsförvaltaren i Trøndelag valt att skicka vidare ärendet till kommunal- och distriksdepartementet med rekommendation att reguleringsplanen ska fastställas. Mangold anser att det är högre sannolikhet att gruvan öppnas då det även ligger i linje med Norges nya mineralstrategi.

Bluelake har tagit in cirka 12,2 miljoner kronor före emissionskostnader genom TO3, konvertibler samt riktad emission. Därutöver erhöll Joma Gruver offentliga bidrag om totalt cirka 2,0 miljoner norska kronor från norska Børgefjell Utvikling samt Namdal Regionråd. Båda bidragen är del av ett större paket kring offentlig finansiering vilket Bluelake hoppas kunna slutföra i närtid. Ett större finansieringspaket skulle kunna agera trigger för Bluelake.

Mangold värderar Bluelake Mineral med en DCF-modell och har utfört flertalet scenarioanalyser. Vi höjer riktkursen marginellt till 3,55 (3,40) kronor per aktie. Höjningen av riktkurs härleds från en antagen högre sannolikhet för gruvstart.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 22 July - 17:39
Stockholmsbörsen steg efter Bidens avgångsbesked, OMXS30-index ökade 0,9 procent
Stockholmsbörsen inledde veckan med en bred uppgång på måndagen. Utvecklingen var likartad på...
Finwire 22 July - 17:33
Två styrelseledamöter lämnar Quickbit
Fintechbolaget Quickbit som utvecklar tekniklösningar meddelar att styrelseledamöterna Elena...
Finwire 22 July - 16:57
Ourlivings plattform Boappa har ökat försäljningen till 5,4 miljoner kronor hittills i år
Boendeplattformen Boappa har i teknikbolaget Ourlivings regi ökat försäljningen till 5,4 miljoner...