David Bagge 14 november

Stop loss triggad i S&P 500

I onsdags lanserade jag en short i S&P 500 (här) då indexet vid tidpunkten var upp åtta dagar i rad med totalt +7% från botten. Jag tyckte att risk/reward var negativ på kort sikt och såg framför mig en rekyl i närtid. Torsdagen bjöd på en fin rekyl som jag ansåg vara starten på ett kortsiktigt toppbygge, men fredagens starka stapel följt av framförallt dagens squeeze på CPI-siffran tog mig på sängen. Jag trodde att marknaden handlat klart på fallande inflation, men så var inte fallet.

Vi ser en stor short squeeze i marknaden idag och vi vet att systematiska strategier/CTAs och hedgefonder måste jaga börsen uppåt då dessa äger för lite aktier (en av flera artiklar här). Min tes var trots detta en rekyl nu i mitten på november innan förnyad styrka i december. Det kan absolut fortsatt spela ut så efter opex på fredag med rekyl andra halvan av november, men det faktum att stop lossen (4435) träffas idag, gör att jag stänger shorten i S&P 500. Det kan absolut bli omtag mot helgen för mig del, men jag vill se hur marknaden tar emot dagens rally de närmsta dagarna först.

Graf: S&P 500 Future Daily Chart där CPI-siffran kl 14:30 tog terminen direkt till 4500..

Rekommenderat

Se alla
22 februari David Bagge
US: Levels to watch!
Efter gårdagens rapport från Nvidia tar nu de amerikanska börserna nu fart! Nedan följer grafer på…
19 februari David Bagge
Dags för kortsiktiga hedgar?
Vi vet att opex-datum har en tendens att markera temporära toppar eller bottnar på börserna och att det inte är…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…