David Bagge 27 september

S&P – Fortfarande avsaknad av panik

Vi har sett starka fall på börserna efter Feds hawkish uttalanden om räntebanan 2024-25. Däremot upplever vi ingen panik på marknaden just nu. Absolut en ökad rädsla, men inga direkta panikvolymer så som kraftigt ökat säljtryck i SPY-ETFen eller en VIX över 20-25. Vi saknar alltså kapitulation som skulle öppna för ett bättre köpläge för Q4!

Nu på fredag är det optionslösen för de fonder som följer hela kvartalsperioder. Exempelvis JPMorgan Hedged Equity Fund. De äger 55 000 säljoptioner med lösenpris 4210 på fredag och har ställda calls på 4665-nivån (källa: Spotgamma.com). Ju lägre S&P handlar mot fredag desto mer stiger deltan i dessa säljoptioner och dealers måste hedga dessa genom att sälja S&P. Det är således inte omöjligt att vi står inför ytterligare svaghet mot fredag och att nästa vecka bjuder på en bättre bounce när dessa optioner är borta ur marknaden.

Sedan sent igår kväll är nu S&P-terminen +0,6% och jag väljer att testa en kortsiktig short mot fredag. Stop loss placeras strax ovanför 4384 (måndagens högsta). Det motsvarar 4338 på vanliga S&P 500 Index.

Risk: -1,2%.

Den som vill ha en tajtare stopp loss placerar denna vid 4350 (augusti low).

Lastning…

Graf: S&P-terminen 60 min chart

Rekommenderat

Se alla
22 februari David Bagge
US: Levels to watch!
Efter gårdagens rapport från Nvidia tar nu de amerikanska börserna nu fart! Nedan följer grafer på…
19 februari David Bagge
Dags för kortsiktiga hedgar?
Vi vet att opex-datum har en tendens att markera temporära toppar eller bottnar på börserna och att det inte är…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…