David Bagge 17 mars

Rekyl in i april?

Nu börjar det bli febrigt på börserna! Ser vi till Goldmans Sachs egna sentimentsindikator som bygger på positioneringen i marknaden noteras indikatorn denna vecka på 2.0, där nivåer över 1.0 ses som stretchat. Denna veckas avläsning har vi inte sett “i modern tid”. Nasdaq har “pausat” i över en månad och S&P 500 är ner -1.5% sedan toppen. Räcker det? Var det pausen vi fick?

Det känns som vi bör kunna få en större rekyl än så in i april. En nedgång på -5% från toppen skulle ge kurser ner mot 4900 och vore sunt efter +26% sedan botten i slutet på oktober. Dock lär första dippen för året komma att köpas med båda händerna från alla som missat uppgången. Jag räknar således med högre kurser under året efter en eventuell dipp.

Förra veckan såg vi ett nytt rekord i inflöden från amerikanska retailinvesterare in i aktier. De petade in den ringa summan av +56.1 mdr USD i börsen, vilket är den största noteringen för en vecka någonsin!

Lägg därtill att CTAs och datorstyrda modeller är extremt långa den här marknaden samt att fönstret för buybacks nu börjar att stängas igen inför bolagens Q1-rapporter. Just nu befinner sig ca 30% av bolagen i blackout för att sedan nå 100% i början av april. När den största köparen i marknaden lättar på gasen kan börserna bli mer sårbara för negativa överraskningar.

Buybacks

ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni David Bagge
Grafer för Bears
Mitt i denna börsyra gäller det att hålla huvudet kallt och räkna på olika scenarion. Vidare melt-up, en…
15 juni David Bagge
Toppish USA!?
Min vy är att vi närmar oss en större topp i marknaden kommande månader och nedan grafer tycker jag tyder på att…
11 juni David Bagge
CTAs – Aktuell positionering
Systematiska och trendföljande strategier är ordentligt långa i sin aktieexponering igen efter den förnyade…