David Bagge 6 november

Lätta delen av uppgången avklarad

Förra veckan bjöd på den starkaste veckan på globala börser sedan november 2022 när amerikansk inflation överraskade negativt. Vi såg en bred short covering i marknaden och gamma som svingade från ordentligt minus upp på plus igen. Denna vecka har vi inga stora triggers i amerikansk makro, men på tisdag 14 nov kommer US CPI och på fredagen 17 november har vi optionslösen (opex) för november. Efter förra veckans massiva uppgångar är börserna ordentligt överköpta och det mest troliga nu är att vi går in i en ”tråkigare” marknad denna vecka med minskad volatilitet jämfört med de senaste veckorna.

Kortsiktigt i dagsgrafen har vi inga negativa divergenser idag och det mest troliga är en session med nedgång i närtid (lättare rekyl) och sedan en nytt test på uppsidan. Totalt sett bör dock uppsidan för november vara hyfsat klar kring dagens nivåer som när som +1-2% ytterligare potential för månaden. För denna bounce som helhet räknar jag med target 4500-4414, där 4500 känns mer trolig än den lägre.

S&P 500 Daily chart med potentiell ”karta” fram till nyår

En uppdatering på långa kartan ger att vi nu är inne i den Q4-bounce som vi argumenterat för skulle komma där primärt november väntades bli stark. Så länge som sommarens högsta nivåer (4600) förbli intakta är fortsatt min vy att S&P 500 handlas i inledningen på den avslutande våg C med en potentiell dubbelbotten vid 3500 sent våren 2024.

S&P Veckograf

Rekommenderat

Se alla
19 februari David Bagge
Dags för kortsiktiga hedgar?
Vi vet att opex-datum har en tendens att markera temporära toppar eller bottnar på börserna och att det inte är…
18 februari David Bagge
Google trends: Call options
I fredagens krönika "Party like it´s 99" skrev jag om hur börserna kan bli ett självspelande piano på uppsidan om…
16 februari David Bagge
Party like it’s 99?
Fredag morgon! Även om det regnar just denna morgon i ett gråmulet Stockholm finns det ändå ett hopp om att våren…