David Bagge 3 maj

Koncentrationsrisken i USA

Vi har tagit upp koncentrationsrisken i USA vid flertalet tillfällen de senaste månaderna och jag har fortfarande svårt att se hur det skulle vara uthålligt på lång sikt. Nedan graf visar på marknadsvärdet av de 10 största bolagen jämfört med börsvärdet för samtliga bolag. Vi noteras alltså på nivåer vi inte sett sedan slutet på 1920-talet. Vi vet ju alla vad som hände 1929 när bubblan väl sprack. Om det blir massiva fall för dessa 10 bolag och börsen i stort återstår att se, men jag tror liksom tidigare att kommer ha extremt stökiga marknader kommande 5 åren. Däremot spelar jag på att det finns uppsida kvar kommande månader (primärt i USA) innan stökigare tider.


ANNONS

Rekommenderat

Se alla
19 juni David Bagge
Grafer för Bears
Mitt i denna börsyra gäller det att hålla huvudet kallt och räkna på olika scenarion. Vidare melt-up, en…
15 juni David Bagge
Toppish USA!?
Min vy är att vi närmar oss en större topp i marknaden kommande månader och nedan grafer tycker jag tyder på att…
11 juni David Bagge
CTAs – Aktuell positionering
Systematiska och trendföljande strategier är ordentligt långa i sin aktieexponering igen efter den förnyade…