Finwire 13 maj - 10:05

Wall Street höjer vinstförväntningarna för S&P 500 i högsta takten på två år - BN

Analytikerna håller på att skruva upp sina vinstprognoser för S&P 500-bolagen för det andra kvartalet i den snabbaste takten på två år. Detta i spåren av att Q1-vinsterna kommit in högre än väntat, enligt Bloomberg News.

Efter att nästan 90 procent av bolagen i S&P 500 har presenterat sina siffror för det första kvartalet framgår det att den genomsnittliga vinstökningen varit 7,1 procent. Detta är klart högre än väntade 3,8 procent innan rapportsäsongen drog igång.

Enligt Bloombergs data är det energi- och materialbolagen, som båda är starkt kopplade till konjunkturcykeln, som leder uppjusteringen för vinsterna.

De höjda vinstförväntningarna återspeglas i att en välbevakad indikator som kallas ”earnings-revision momentum” - ett mått på förändringar av förväntad vinst per aktie under de kommande 12 månaderna - har nått sin högsta nivå sedan september.

Detta indikerar att fler höjningar av analytikernas prognoser sannolikt kommer att komma under de kommande veckorna, uppger Wendy Soong, senior analytiker på Bloomberg Intelligence.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 23 maj - 13:42
Dagens aktierekommendationer i översikt
I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om...
Finwire 23 maj - 13:40
Aktivistinvesterare vill att Rio Tinto ger upp noteringen i London för fokus på Australien
Gruvjätten Rio Tinto bör ge upp sin primära notering på Londonbörsen och göra sin...
Finwire 23 maj - 13:39
Xiaomi höjer försäljningsprognosen för modellen SU7
Teknikjätten Xiaomi höjer försäljningsprognosen för modellen SU7 till 120 000 exemplar av sin...