Finwire 13 maj - 07:45

Tillfällig svacka i Bulten, aktien har fortsatt potential - Di

Dagens industris köpråd på fordonsunderleverantören Bulten förra året blev en miss - men tidningen tror att detta är en tillfällig svacka. Det framgår av en uppföljningsanalys.

Bulten såg marginalen bli avsevärt lägre än vad Di räknat med på grund av en oväntat stark fordonsmarknad och strafftullar på kinesiska skruv, vilket skapade kapacitetsproblem hos bolagets leverantörer. Detta innebar att Bulten fick ersätta med bland annat dyr flygfrakt, nyanställningar och övertid vilket pressade upp kostnaderna, och dämpade lönsamheten.

Rörelsemarginalen blev 4 procent, mot väntade 7,5 procent, och nettovinsten på 127 miljoner kronor mot väntade 300 miljoner kronor.

Enligt Di bedöms detta vara en tillfällig svacka och man framhåller att innevarande år har börjat stabilare efter det extraordinära fjolåret.

“Långsiktigt tror vi potentialen att växa vinsterna är kvar”, skriver Di och spår att nettoresultat i år landar på 240 miljoner kronor.

“Det betyder att aktien betalas till åtta gånger vinsten per aktie. Det är för lågt givet tillväxtpotentialen”, skriver Di.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 23 maj - 15:02
Kalender fredag 24 maj
BÖRSRapporterOspecificerad tid: Africa Resources, Alpcot Holding, Anoto, Avsalt, Chordate Medical,...
Finwire 23 maj - 15:01
Medivirs partner avbryter utveckling av TNG348
Medivirs partner avbryter utveckling av TNG348
Finwire 23 maj - 14:58
Millicoms värdering är låg - Carnegie Private Banking
Mobiloperatören Millicom utvecklas åt rätt håll efter flera tunga år. Värderingen är låg och...