Finwire 16 May - 08:55

SHT redovisar små resultatförändringar - får bekräftelse på att produkten efterfrågas

Teknikbolaget SHT Smart High-Tech redovisar små förändringar av sitt resultat i det första kvartalet.

Omsättningen steg till 0,9 miljoner kronor (0,6).

"När jag tittar tillbaka på vad som hänt i Smart High Tech under det första kvartalet 2024 så är min summering att det skett väldigt mycket. Samtidigt önskar jag alltid en än högre takt kring alla processer vi är inne i. Det är bara att konstatera att det tar tid att bygga företag och nå ut med sina produkter på världsmarknaden. Speciellt gäller det för ett litet företag som vårt, där kunderna är gigantiska i jämförelse och beslutsvägarna är långa. Vi är dock fyllda med energi och tillförsikt då vi får bekräftelse på bekräftelse om att vi har en produkt som nästan hela elektronikbranschen efterfrågar", uppger vd Lars Almhem.

Rörelseresultatet blev -9,8 miljoner kronor (-8,1). Resultatet efter skatt blev -9,8 miljoner kronor (-8). Resultat per aktie uppgick till -0,55 kronor (-0,48).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,2 miljoner kronor (-7,7).

SHT har levererat testorder till flera av AMD:s branschkollegor och flera aktörer har kommit tillbaka med större uppföljningsorder, skriver Almhem.

"Samarbetsklimatet med AMD är mycket gott och vi har stora förväntningar om att det ska falla ut väsentligt mycket mer av våra ansträngningar att uppfylla deras krav. Hos flera mindre men även än större branschkollegor till AMD, har vi lyckats kvalificera in Smart High Tech och GT-TIM till deras AVL, Approved Vendor List, (Godkänd leverantör) vilket är ett nålsöga i sig då alla större bolag ständigt arbetar med att minska antal leverantörer", uppger SHT-chefen.

Samarbetet med Thermal Grizzly fungerar också mycket bra, skriver Almhem.

Han tar även upp partnerfrågan.

"Som tidigare kommunicerat för vi diskussioner med flera potentiella partners vilka är globala aktörer och mångdubbelt större än oss. Det främsta syftet med en partner är att trygga större kunder som kräver storlek och stabilitet hos sina leverantörer. Detta ger oss en bra position i våra diskussioner och förhandlingar. Vi har fördelen med vår unika teknologi och även ekonomi att noggrant balansera nyttan för samtliga parter, inte minst för Smart High Techs aktieägare. Som jag inledde tidigare önskar jag att alla processer går fortare än de vanligtvis gör, men vi är själva en del i processen och arbetar för den bästa långsiktiga lösningen. Under tiden har kunder som krävt en partner faktiskt godkänt oss som leverantör och börjat beställa större kvantiteter", skriver han.

SHT, MkrQ1-2024Q1-2023Förändring
Nettoomsättning0,90,650,0%
Rörelseresultat-9,8-8,1
Nettoresultat-9,8-8
Resultat per aktie, kronor-0,55-0,48
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,2-7,7

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 21 May - 17:47
Billerud vinnare på Stockholmsbörsen, OMXS30-index stängde oförändrat
Stockholmsbörsen stängde på i en oregelbunden tendens på tisdagen, efter att ha återhämtat en...
Finwire 21 May - 17:39
Slottsviken rapporterar substansvärde på 35,94 kronor per aktie den 31 mars
Fastighetsbolaget Slottsviken redovisar små förändring av omsättning och resultat i första...
Finwire 21 May - 17:35
Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor
Mjukvarubolaget Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor. Det framgår av...