Finwire 15 maj - 13:39

Serneke kommenterar Svenska Bostäders stämningsansökan

Byggbolaget Sernekes svenska dotterbolag kommenterar nu Svenska Bostäders stämningsansökan i tvisten kring projektet Kvarteret Plankan i Stockholm.

Svenska Bostäder stämde Serneke på grund av att bolaget hävde sitt entreprenadavtal för byggnationen i november 2021, som gjordes på grund av uteblivna betalningar. Efter detta har Serneke ansökt om stämning av Svenska bostäder med yrkande om 240 miljoner kronor.

Målet har pågått under två år och Svenska Bostäder har sedan tidigare yrkat på ett skadestånd på cirka 600 miljoner kronor.

"En motsvarande påstådd motfordran har sedan tidigare kvittningsvis gjorts gällande av Svenska Bostäder mot Sernekes krav och är därför redan föremål för prövning i tingsrätten", skriver bolaget.

Den inlämnade stämningsansökan är en reducering av det krav som Svenska Bostäder tidigare aviserat och har framställts kvittningsvis. Den är dock helt väntad i processen enligt Serneke. Målet ska avgöras i tingsrätten under hösten.

"Vi beklagar att vi fortfarande inte kunnat hitta en samförståndslösning kring de ökade kostnaderna i projektet och att de välbehövliga bostäderna blivit försenade. Men vår bedömning av rättsfrågorna förändras inte av den nya stämningsansökan och vi står orubbliga i vår uppfattning att Svenska Bostäder bär ansvaret för projektets fördyring. Vi inväntar den rättsliga prövningen med tillförsikt", säger Daniel Modéus, chefsjurist på Serneke i ett pressmeddelande.

Serneke ägs numera av fastighetsinvesteringsbolaget Doxa.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 21 maj - 17:47
Billerud vinnare på Stockholmsbörsen, OMXS30-index stängde oförändrat
Stockholmsbörsen stängde på i en oregelbunden tendens på tisdagen, efter att ha återhämtat en...
Finwire 21 maj - 17:39
Slottsviken rapporterar substansvärde på 35,94 kronor per aktie den 31 mars
Fastighetsbolaget Slottsviken redovisar små förändring av omsättning och resultat i första...
Finwire 21 maj - 17:35
Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor
Mjukvarubolaget Modelon genomför en företrädesemission på 50 miljoner kronor. Det framgår av...