Finwire 27 March - 08:51

Oncopeptides ingår avtal med Vector Pharma FZCO rörande Mellanöstern och Nordafrika

Forskningsbolaget Oncopeptides har ingått ett exklusivt avtal med Vector Pharma FZCO rörande att erbjuda Pepaxti till patienter i Mellanöstern och Nordafrika.

Avtalet rör länderna Saudiarabien, Qatar, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Kuwait, Oman, Algeriet, Tunisien, Marocko, Libyen, Libanon och Irak. Vector kommer enligt avtalet att distribuera Pepaxti till patienter i MENA-regionen för behandling av patienter med multipelt myelom. Inga finansiella detaljer anges. Försäljningsmetoden liknar den som det svenska bolaget använder sig av i Grekland och bygger på intäktsdelning.

"Att erbjuda Pepaxti till patienter även utanför Europa är en viktig värdedrivare för Oncopeptides, och vårt partnerskap med Vector, medlem i World Orphan Drug Alliance, är ett viktigt steg framåt som vi tror har potential att skapa ytterligare värde för både patienter och våra aktieägare", säger Sofia Heigis, vd för Oncopeptides.

Företaget tittar på att ytterligare utvidga samarbetet.

"Vi är glada för vårt partnerskap med Vector och ser fram emot att arbeta tillsammans när vi går in i denna lovande region tillsammans. Genom deras allians med WODA har samarbetet också potential att ge tillgång till ytterligare marknader i framtiden, något som för närvarande diskuteras", fortsätter Heigis.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 16 April - 06:01
Cibus och Wall to Wall handlas i dag exklusive utdelning
Två bolag på Nasdaq Stockholm handlas i dag den 16 april exklusive rätt till utdelning. Det...
Finwire 15 April - 17:38
Stockholmsbörsen steg trots ökad geopolitisk oro, OMXS30-index ökade 0,7 procent
Stockholmsbörsen klättrade uppåt på måndagen trots ökad geopolitisk oro efter Irans omfattande...
Finwire 15 April - 17:07
Cass fraktindex i USA sjönk sekventiellt i mars
Fraktleveranser i USA sjönk 3,6 procent på årsbasis i mars och sjönk 0,2 procent sekventiellt...