Finwire 13 May - 07:58

Norsk Hydro möblerar om i ledningsgruppen under ny vd

Norska aluminiumproducenten Norsk Hydro presenterar sin nya ledningsgrupp i samband med att Eivind Kallevik tillträtt som ny vd.

Bland de ändringar som syns är att Hanne Karine Simensen tar över Kalleviks tidigare roll som executive vice president för Hydro Aluminium Metal.

Vidare framgår det att den tillförordnade finanschefen Trond Olaf Christophersen, som också är executive vice president för företagsutveckling, blir permanent finanschef framöver.

Hydro Energy får också en ny chef i Kari Ekelund Thørud som ersätter Arvid Moss som slutar den 1 juli efter 16 år i ledningsgruppen.

Även de övriga ändringarna börjar gälla från och med 1 juli. Norsk Hydro betonar att ledningsgruppen därefter kommer att vara kvinnodominerad med 55 procent.

Under Kallevik kommer bolaget att jobba mot sina förnybara energimål för 2030, vilka lanserades vid kapitalmarknadsdagen i slutet av förra året.

”Det handlar om att accelerera tillväxten inom återvinning, profilering och energilösningar som stödjer vår färdplan för minskade koldioxidutsläpp”, säger Kallevik.

Senaste nyheterna

Se alla
Finwire 21 May - 13:05
Styrelseledamot i Spiltan ökar sitt aktieinnehav
Caroline af Ugglas har den 20 maj köpt 500 aktier i investmentbolaget Spiltan där hon är...
Finwire 21 May - 13:03
Macys resultat bättre än väntat - höjer vinstprognos något (uppdatering)
Amerikanska varuhuskedjan Macys redovisar en omsättning i linje med förväntat under första...
Finwire 21 May - 12:58
Macys resultat bättre än väntat
Amerikanska varuhuskedjan Macys redovisar en omsättning i linje med förväntat under första...